Last news in Fakti

15 Януари, 2023 12:00 5 259 12

Продава се единственото шестколесно Porsche в света

  • porsche-
  • шестколесен автомобил
Продава се единственото шестколесно Porsche в света - 1

В Германия беше пуснат за продажба необичаен пикап с шест колела, базиран на купето Porsche 944. Цената му е 175 500 евро, точно толкова, колкото струва Bentley Bentayga. Подробности за колата бяха съобщени от уебсайта Carscoops.

Продава се единственото шестколесно Porsche в света

Пикапът е изграден от възли и агрегати от различни модели на Porsche. Предната част е взета от модела 944 S2, който се произвежда през периода от 1989 до 1991 г. Фаровете са заимствани от модела 924 Carrera GT от 1980 година.

Продава се единственото шестколесно Porsche в света

Изпълнението на проекта е доста дълъг период. Започва през 1995 година и завършва през 2021 г. Автомобилът е одобрен за използване по обществени пътища и вече има пробег от 1200 километра.

Продава се единственото шестколесно Porsche в света

Каросерията е боядисана в цвят "Continental Orange", който е допълнен с черна графика. Шестте 17-цолови алуминиеви джанти BBS, монтирани на колата, са заимствани от Porsche 993 Turbo от 1995 година.

Продава се единственото шестколесно Porsche в света

В задната част на пикапа има товарно пространство с дължина 2 050 мм, покрито с дъбов под. Персонализираните панели на каросерията се отличават най-вече с широките квадратни калници над задните колела.

Продава се единственото шестколесно Porsche в света

Салонът е предназначен за двама души. Изработен е от черна кожа и оранжев плат с контрастни шевове. Арматурното табло е направено с елементи от различни модели на марката.

Продава се единственото шестколесно Porsche в света

Под капака има атмосферен трилитров четирицилиндров двигател, взет от модела Porsche 968. Той произвежда 240 к.с. Двигателят е съчетан с петстепенна механична скоростна кутия. Двата задни моста са задвижващи.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудна работа

    17 8 Отговор
    И на кой ще му трябва това нещо?

    Коментиран от #5, #6, #11

  • 2 Интересно

    21 8 Отговор
    Ни рак, ни риба. А балъци с кинти, колкото щеш.
  • 3 бай минчу

    14 7 Отговор
    доста е грозничко ама пък колко щайги с буркани ще събере…
  • 4 Факт

    14 8 Отговор
    Абсолютна барака
  • 5 Дедо ви

    16 7 Отговор

    До коментар #1 от "Чудна работа":

    Има хора с пари, много пари, не че им трябва ама и ти ако си откраднал като простокирчо десетина милиарда защо, да не си го вкараш в гаража? Ей така да дразниш съседите.
  • 6 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Чудна работа":

    Многониковия ще си вози краставиците в него.

    Коментиран от #12

  • 7 това е

    8 0 Отговор
    издевателстване !
  • 8 Пикап с теглич!!!

    6 2 Отговор
    Взимам го!
  • 9 Сотеньор

    3 1 Отговор
    С тая поршага ще доставям пресно месо по морето.
  • 10 Анонимен

    4 0 Отговор
    Цена за отърват, му ха ха! Нещо за диференциалите?
  • 11 Никси

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чудна работа":

    който е добре подплатен и има хобито да ги направи за офроуд с високо окачване , на шаси ,с лебетки , ролбати и тръби от всякъде и отстрани и с карбонови раздувки на калниците , за лов , сафари или офроуд състезания , може събота и неделя фиде пред кафето да се фукняри , елате ме вижте къв селяндур съм може да ходи вместо с коне в Австралия с овците , е с тая джипка за да не му избягат , може да вози слама , жито , люцерна , маруля , пасци на пазар и говежда тор и птицо хвърчащи изделия , а може и балдъзата да повози у некоя гора , или тъщата ако е по млада !!!.
  • 12 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    гледам го тоя хибрид, ни рак ни риба.....и се питам как работят правилно двата задни диференциала, при положение ,че след като не са на една линия предавателните числа на 2-рия и на 3-тия мост не излизат еднакви? Тоест-не са направени и тоест ще износва гумите и ще чупи диф-овете на 20-30 хиляди макс!...затова и има САМО 1200 км....за да не се окоти!