Last news in Fakti

28 Септември, 2022 15:27 4 118 7

Най-скъпото серийно Porsche ще е 7-местно

  • porsche-
  • k1-
  • седемместен автомобил

Porsche пуска седемместен електрически кросоувър с необичаен за марката дизайн

Най-скъпото серийно Porsche ще е 7-местно - 1

Porsche ще разшири гамата си с електрически кросоувър с триредов интериор. В йерархията на марката той ще бъде по-високо позициониран от всъдехода Cayenne и ще стане най-скъпият в линията, пише порталът Automotive News.

Моделът е известен под кодовото име K1. Дилъри, които са видели колата, я описват като такава с необичаен дизайн за Porsche . Един дори го нарича хибрид между седан и кросоувър. Вярно е, че в този случай не е ясно как могат да бъдат поставени три реда седалки.

Porsche намекна , че големият кросоувър ще получи технологията, представена в концепцията Mission R. Наред с други неща, това е 920-волтова електрическа мрежа и компоненти за електрическо задвижване с маслено охлаждане.

Предвид известните подробности е логично да се предположи, че предстоящата новост ще бъде най-скъпото серийно Porsche от "масовите" модели.

Миналото лято шефът на Porsche Оливър Блуме заяви , че компанията се интересува от навлизане на нови пазарни сегменти с високи маржове. Още тогава той намекна за електрически кросоувър, но не даде подробности.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко Толупски

    1 0 Отговор
    Три реда за да возя министри и калинки по строежите.
  • 2 Патето Яки

    1 0 Отговор
    миниавтобус със 7 места
  • 3 Така

    3 0 Отговор
    Порше ван.Ще има и пикап.Продължава лудостта.
  • 4 666

    1 0 Отговор
    Кофти за нас ганьовците е, че не става на газ. А пък тука да си гАзар с диагоналката и репликите от илинеци и да не те видят да си караш колата е престъпление. 😀 😃 😄 😁
  • 5 Име

    2 0 Отговор
    Смешен пробег както винаги
  • 6 Ало

    0 2 Отговор
    Такива коли се карат от егоисти и хора който нямат и не искат деца. Не разбирам защо са им 7 места
  • 7 Машала

    0 0 Отговор
    Двама в багажника...