Отидете към основна версия

3 784 7

Прозрачно фолио заменя антените в колите

  • lg-
  • lg electronics-
  • антена-
  • прозрачно фолио-
  • автомобил

Иновацията е дело на LG Electronics

Еволюцията в автомобилите отново стигна до задължителната антена, която този път ще бъде заменена от невидим филм, скрит в стъклото. Дълго време автомобилите бяха оборудвани с дълга антена, след което се появи опция с така наречените перки на акула. Сега на ход е още един крайъгълен камък, пионер на който е компанията LG.

Корейският технологичен гигант, в партньорство с френския производител на стъкло Saint-Gobain Sekurit, разработи прозрачна антена, която може незабележимо да се постави на предното стъкло или да се залепи в люка или панорамния покрив на колата.

Прозрачната антена на LG ще се монтира както върху стъкло, така и в стъкло. Тази иновация има за цел да улесни бъдещето на софтуерно дефинираните превозни средства, без да засяга дизайна на автомобила.

Автомобилните производители все повече предпочитат новите технологии за продажба на своите автомобили, установявайки безпроблемна свързаност с мрежи като 5G, глобална навигационна сателитна система, Bluetooth и други.

А с навлизането на електрическите автомобили се обръща все повече внимание на аеродинамиката. Фолиото е разработено на базата на повече от 80 патента, собственост на компанията, като например технология за прозрачни електроди.

Производителят обаче не уточняват предимствата на превозните средства от тази технология. Съобщава се, че всички подробности за иновативното решение и цените за прозрачната антена ще бъдат обявени и демонстрирани на обществеността на Consumer Electronics Show (CES) 2024, което ще се проведе от 9 до 12 януари в Лас Вегас.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.

Свързани новини