Отидете към основна версия

1 538 5

Велосипед с ChatGPT и достъп до интернет (ВИДЕО)

  • електрически велосипед-
  • chatgpt-
  • изкуствен интелект

Иновацията се нарича Fusion и е дело на компанията Urtopia

На CES 2024 Urtopia представи своя нов флагмански електрически велосипед, наречен Fusion. Този велосипед има две батерии с пробег до 200 км и два мотора с висок въртящ момент. Fusion разполага с лека конструкция от въглеродни влакна и въздушно окачване, което го прави подходящ за различни условия на каране.

Основната характеристика на Fusion обаче е неговата по-различна технология. Велосипедът е свързан с 4G и има GPS проследяване, което позволява на собственика да проследи местоположението му дори в случай на кражба.

Велосипедът е оборудван и с различни функции като проследяване на маршрута, отключване с пръстов отпечатък и навигация без мобилен телефон. Вграденият Bluetooth високоговорител също ви позволява да слушате музика, докато шофирате.

Но най-интересната новост е технология, която компанията нарича Jarvis. Тя позволява да управлявате велосипеда с помощта на смарт пръстен, както и да комуникирате с изкуствения интелект ChatGPT чрез вградения високоговорител.

ChatGPT може да предостави полезна информация в реално време, да помогне за разработването на нови маршрути и дори да участва в забавни разговори с велосипедиста.

Цената обаче не е ниска. Тя е 3 999 евро за обикновения модел и 4 999 евро за премиум версията. Към момента не е известно кога Fusion ще бъде наличен за закупуване. Вижте повече за интересното предложение.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.

Свързани новини