Отидете към основна версия

2 174 3

Вече има подробна карта на криволичещите пътища навсякъде по света

  • пътища-
  • карта-
  • сателит-
  • криволичещи пътища

Инструментът се нарича Curvature

Услугата Curvature създаде подробна карта на кривината на пътищата, която има за цел да направи планирането на пътувания до всяко кътче на планетата възможно най-лесно. Всъщност това е интерактивен инструмент, който предоставя данни за терена, сателитни изображения и богата допълнителна информация за маршрута.

В допълнение към показването на най-криволичещите пътища (с кривина над 1000 метра), новата карта ви позволява да видите умерено тези пътища като увеличите картината. За удобство на потребителите криволичещите участъци от пътищата са маркирани в различни цветове, от жълто за „умерено криволичещ“ до ярко розово за „много криволичещ“. По-малко криволичещите участъци са показани в зелено. Дебелината на цветните линии също ви позволява визуално да определите нивото на пътя.

Освен това, когато увеличите мащаба, картата се променя и от сателитни изображения, показва реалния път и околностите. На този етап, когато щракнете върху пътя, се отваря прозорец с всякаква информация. По-специално, ограниченията на скоростта, общото разстояние на маршрута, разстоянието между завоите, пътната настилка, гладкостта на пътя и неговата оценка за "кривина".

Новата карта се основава на база данни от повече от 10 милиона пътни сегмента, анализирани от алгоритъма Curvature и за които е установено, че са поне умерено криволичещи. Обхванати са всички региони, като се елиминира необходимостта от изтегляне на допълнителни файлове с данни за всеки регион. Базата данни се актуализира автоматично по региони, като пълната актуализация отнема около месец. Няма нужда да изтегляте KML файлове и да ги отваряте в Google Earth, за да видите картата.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини