Last news in Fakti

15 Януари, 2024 13:57 2 142 3

Вече има подробна карта на криволичещите пътища навсякъде по света

  • пътища-
  • карта-
  • сателит-
  • криволичещи пътища

Инструментът се нарича Curvature

Вече има подробна карта на криволичещите пътища навсякъде по света - 1

Услугата Curvature създаде подробна карта на кривината на пътищата, която има за цел да направи планирането на пътувания до всяко кътче на планетата възможно най-лесно. Всъщност това е интерактивен инструмент, който предоставя данни за терена, сателитни изображения и богата допълнителна информация за маршрута.

В допълнение към показването на най-криволичещите пътища (с кривина над 1000 метра), новата карта ви позволява да видите умерено тези пътища като увеличите картината. За удобство на потребителите криволичещите участъци от пътищата са маркирани в различни цветове, от жълто за „умерено криволичещ“ до ярко розово за „много криволичещ“. По-малко криволичещите участъци са показани в зелено. Дебелината на цветните линии също ви позволява визуално да определите нивото на пътя.

Освен това, когато увеличите мащаба, картата се променя и от сателитни изображения, показва реалния път и околностите. На този етап, когато щракнете върху пътя, се отваря прозорец с всякаква информация. По-специално, ограниченията на скоростта, общото разстояние на маршрута, разстоянието между завоите, пътната настилка, гладкостта на пътя и неговата оценка за "кривина".

Новата карта се основава на база данни от повече от 10 милиона пътни сегмента, анализирани от алгоритъма Curvature и за които е установено, че са поне умерено криволичещи. Обхванати са всички региони, като се елиминира необходимостта от изтегляне на допълнителни файлове с данни за всеки регион. Базата данни се актуализира автоматично по региони, като пълната актуализация отнема около месец. Няма нужда да изтегляте KML файлове и да ги отваряте в Google Earth, за да видите картата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 развеселен

    6 1 Отговор
    Ама и името на програмата хубаво - КУРВАТУР !

    Коментиран от #2

  • 2 Баш

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "развеселен":

    така си е ,а ако е качествена,може и два-три тура.
  • 3 и все пак ...

    0 1 Отговор
    кЪрвачър