Отидете към основна версия

9 092 11

Това е сериен автомобил, който реално може да измине над 2700 километра без презареждане

  • byd-
  • хибрид-
  • автономен пробег

Иновацията се нарича Qin L и е дело на BYD

Китайският автомобилен гигант сподели резултатите от мащабна кампания, в която стотици журналисти и блогъри получиха за тестване новия хибриден седан BYD Qin L. В един от случаите колата измина с 30% повече от официално декларирания пробег.

Лу Тиен, генерален мениджър продажби на BYD, говори за резултатите. Според него един от тестовите маршрути е минавал от Сиан до Дунхуан: повече от 95% от маршрута е бил по магистрала и колата е трябвало непрекъснато да се издига все по-високо и по-високо над морското равнище.

Известно е, че колата се е движела в хибриден режим с настройка „Еко“. В същото време през цялото пътуване климатикът работи в автоматичен режим, който е настроен да поддържа 24 °C.

В резултат на това хибридът, базиран на силовия тракт DM-i от пето поколение, изминава 2 727 километра с един резервоар до пълно спиране. Важно е да се отбележи, че това е версия с минимална тягова батерия, способна да измине само 80 километра на ток.

При друг от реалните тестове BYD Qin L в топ версията с батерия, достатъчна за изминаване на 120 километра само на ток измина 2 266 километра. В същото време пробегът с едно зареждане, обявен от производителя, е 2 100 км.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 26 гласа.

Свързани новини