Отидете към основна версия

8 430 10

Помните ли мотоциклетите Jawa? Това е най-новият модел на марката

  • мотоциклети-
  • jawa-
  • 42 fj

Иновацията е обозначена с индекс 42 FJ

Линията Jawa 42 беше допълнена от нова модификация FJ. Наричат ​​го най-спортния мотоциклет в моделната гама на чешката марка. Подробности за него бяха изнесени на официалния уебсайт на Jawa.

Съкращението FJ означава Франтишек Янечек. Специалистите от компанията решават да посветят мотоциклета на Франтишек Янечек, човекът който основава компанията Jawa през далечната 1929 година.

Новият Jawa 42 FJ е спортен мотоциклет от класа Cafe racer, изработен в ретро стил. Има малки калници, късо седло и тесен капковиден резервоар за гориво. Купувачът може да избере ярки цветове и графики. Теглото му е 184 кг.

Мотоциклетът Jawa 42 FJ е оборудван с 334-кубиков четиритактов бензинов двигател с течно охлаждане, който развива мощност 29 к.с. а максималният му въртящ момент е 29.6 Нм.

Двигателя се съчетава с шестстепенна механична скоростна кутия. Моторът получава и предни и задни дискови спирачки и е оборудван с ABS. Новият Jawa 42 FJ се произвежда в Индия и вече се продава там на цена от 200 000 рупии (2 400 долара). Скоро ще започне износ на модела и в други страни.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.

Свързани новини