Отидете към основна версия

3 248 10

Това ли е началото на края за Stellantis: Концернът започна да разпродава някои от обектите си

  • stellantis-
  • тестови център-
  • продажба

Първият такъв "под ножа" е тестови център в САЩ

Stellantis продава тестова площадка в САЩ. Концернът закрива изследователския център в Аризона и продава пистата, разположена на 4000 акра земя (1600 хектара). Първоначално там се помещава артилерийско училище, а в средата на 50-те години на миналия век мястото заедно с полигона е закупено от Ford.

През 2007 г. обектът сменя собственика си, като новият купувач е Chrysler, който плаща на Ford сумата от 35 милиона долара. Там, наред с конвенционални коли се тестват и наточени версии на автомобили, сред които е например Ram TRX. В момента в изследователския център работят около 100 души, повечето от които са членове на профсъюза United Auto Workers (UAW).

Организацията все още не е коментирала затварянето на центъра и депото, съобщава The Drive с позоваване на CNBC. Известно е обаче, че в допълнение към този обект Stellantis планира да се освободи от още 17 съоръжения като част от програма за намаляване на разходите.

Въпреки продажбата на полигона, концернът ще продължи да тества автомобили в Аризона, но на друга писта, която е собственост на Toyota. Но на японците също им е скъпа поддръжката и затова японският автомобилен производител се съгласи да сподели разходите със Stellantis.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.

Свързани новини