Отидете към основна версия

12 843 19

Националисти превзеха центъра на Брюксел

  • брюксел-
  • националисти-
  • превзеха

Има представители на футболни агитки

Снимка: БТА/AP

Напрежението в Брюксел се покачва, след като в центъра на града се събраха протестиращи, много от които с радикални разбирания, съобщи Си Ен Ен.

Днес трябваше да се проведе т.нар. „Марш срещу страха“ в центъра на белгийската столица. Организаторите обаче отмениха събитието след призиви на градските власти за опасения относно безопасността по време на демонстрацията.

Въпреки това на Площада на борсата се събра група от хора, повечето от които са представители на крайно десни организации и футболни агитки. Много от мъжете носят черни дрехи и прикриват лицата си. Могат да се чуят и нацистки лозунги.

Националисти скандираха и „Ние сме си у дома“. Полицията е обградила района на демонстрацията. В крайна сметка се стигна до сблъсъци, при които полицаите изтласкаха демонстриращите. 10 души са арестувани. Били са използвани водни оръдия, за да се успокои тълпата. 

На 22-ри март в Брюксел станаха серия от атентати, в които загинаха 31 души. През днешния ден белгийската полиция е извършила 13 акции, като е задържала 9 души за разпити. Впоследствие 5-ма от тях са били освободени. От прокуратурата не издават подробности за задържаните. Все още не е ясно дали задържаните са арестувани във връзка с терористични връзки.

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: