Last news in Fakti

27 Март, 2016 18:05 12 798 19

Националисти превзеха центъра на Брюксел

  • брюксел-
  • националисти-
  • превзеха

Има представители на футболни агитки

Националисти превзеха центъра на Брюксел - 1
Снимка: БТА/AP

Напрежението в Брюксел се покачва, след като в центъра на града се събраха протестиращи, много от които с радикални разбирания, съобщи Си Ен Ен.

Днес трябваше да се проведе т.нар. „Марш срещу страха“ в центъра на белгийската столица. Организаторите обаче отмениха събитието след призиви на градските власти за опасения относно безопасността по време на демонстрацията.

Въпреки това на Площада на борсата се събра група от хора, повечето от които са представители на крайно десни организации и футболни агитки. Много от мъжете носят черни дрехи и прикриват лицата си. Могат да се чуят и нацистки лозунги.

Националисти скандираха и „Ние сме си у дома“. Полицията е обградила района на демонстрацията. В крайна сметка се стигна до сблъсъци, при които полицаите изтласкаха демонстриращите. 10 души са арестувани. Били са използвани водни оръдия, за да се успокои тълпата. 

На 22-ри март в Брюксел станаха серия от атентати, в които загинаха 31 души. През днешния ден белгийската полиция е извършила 13 акции, като е задържала 9 души за разпити. Впоследствие 5-ма от тях са били освободени. От прокуратурата не издават подробности за задържаните. Все още не е ясно дали задържаните са арестувани във връзка с терористични връзки.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    5 3 Отговор
    ( Полицията е обградила района на демонстрацията. ) Това наистина граничи с безобразие. Да гониш собственния си народ. Как няма да са националисти, като тези бежанци им отнемот родината. Демокрацията е за интелигентни хора, а не за такава измет която се настани навсякъде. Меркел след време ще бъде съдена, за това което направи.
  • 2 Бай Коста

    3 3 Отговор
    Да сте чували за белгийски език? Какви националисти тогава? Това са хора, които не искат да хранят бъдещите си убийци. Напълно нормални хора.

    Коментиран от #8

  • 3 123

    4 1 Отговор
    НЕ ИСКАТ ДА ХРАНЯТ ИЗРОДИ ОТ НАЙ МИРНАТА РЕЛИГИЯ КОИТО НАСИЛВАТ ЖЕНИ И ДЕЦА...ПАСМИНА ДОЛНА ТЕЗИ ГОВЕДА...
  • 4 Гост

    5 0 Отговор
    Явно там има гражданско общество, което изразява мнението си и без да му чака да му плащат за да излезе на улицата
  • 5 Дани

    4 0 Отговор
    Браво! Само така.
  • 6 Волен Сидеров

    3 2 Отговор
    ТРЯБВА ДА НЯМА ТОЛКОВА БОГАТИ И ЧРЕВОУГОДНИ ХОРА НА СВЕТА КАКТО Е И В ЕВРОПА-ЗА СМЕТКА НА ТОЛКОВА ГЛАДУВАЩИ И ЕДВАМ ВРЪЗВАЩИ ДВАТА КРАЯ ЕВРОПЕЙЦИ,ЗАДЛЪЖНЕЛИ ПАК КЪМ ТЕЗИ БОГАТАШИ-терористичните атаки са свързани и с това -малко да ги приземят тези богаташи -които централата им е в брюксел.добре ще стане сега и от националистите да получат удари -че няма къде да си занесат богатството и трябва вече да се съобразяват и да не забогатяват толкова много ,а да има и за другите хора-Не забравяйте и се огледайте -това с много богатите и много бедните се случи и случва и у нас -трябва да им се чукат главите на тези богаташи като онези 240 гълфона се започне и се стигне до дърпащите конците им -трябва да има и за всеки човек -а не да мизерстват и де се чудят как да оцеляват...
    така че -трябва да има нов и по справедлив ред.....и това ще стане иначе човечеството си отива...
    религията е само за прикритие и парлама от истинските цели за справедливост и нов ред -аман от богаташи и чревоугодници за сметка на другите....трябва да има за всички....

    Коментиран от #11

  • 7 Симфони

    4 1 Отговор
    На видео материалите виждам много обикновенни граждани с открити лица!Протестират, а като полицията не им дава ще хванат оръжието!
  • 8 ДГБХ

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Коста":

    Хаха добър си! Сетих се за един континент-държава дето нямат официален език и си маат на американски-английски, също като швейцарците на швейцарски-немски или бразилците на португалски... Ма ти се изказа яко - нати едно руло тоалетна хартия!
  • 9 jambazina

    5 1 Отговор
    Атентаторите може и да отърват кожите, ама на тия жална им майка, сега ще ги съдят като нацисти.
  • 10 Борю

    6 1 Отговор
    Агентката Меркел позволи това ,трябва да я разчекнат .
  • 11 дабе

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Волен Сидеров":

    източи си банковите сметки, викни бедните и раздай парите си до стотинка.....тогава пиши глупости!
  • 12 Vasik Atanasova

    4 4 Отговор
    УБЕДЕН СЪМ ЧЕ
    ВТОРИ ХИТЛЕР ЩЕ ИМА
    ТОЙ ДАЖЕ ВЕЧЕ Е РОДЕН
    ОСТАВА ДА СЕ ИЗЯВИ
    ТОЙ ЩЕ Е СПАСИТЕЛЯ НА ЕВРОПА
    ЗАЩОТО СПЕШНО СЕ НУЖДАЕМ ОТ ТАКЪВ
    КОЙТО ДА ПОВЕДЕ МАСАТА СРЕЩУ ТЕЗИ
    МЮСЛИТА
    ТЕ ТОВА ИСКАТ И СЕ ТЪРСЯТ ОТ КРАЙ ВРЕМЕ
    НА ХОРАТА ИМ ПИСНА ДА ГЛЕДАТ КАК ВСЕКИ ДЕН
    НЯКОЙ УБИВА ПО 50 ЧОВЕКА КАТО ПУШЕЧНО МЕСА
    ВРЕМЕ Е ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ Е ОБРАТ
    НЕЩАТА ДА СИ ДОЙДАТ НА МЯСТОТО
  • 13 lisan

    3 1 Отговор
    Хитлер ще се обърне в гроба заради дебелата М-ел
  • 14 LISAN

    3 1 Отговор
    Не ще си вземе кръста от гроба и ще избяга в друга държава
  • 15 нищо ново

    4 0 Отговор
    Странно как от зората на развитието на човечеството няма изключения от модела Богат-Беден/ Силен-Слаб. Как една форма на робство и зависимост се подменя от друг (по-прикрит и временно приемлив). Как всяка могъща империя по подразбиране гради просперитета си на войни и ограбването на съвременниците си и как неминуемо нещо слага край на дните й. Как, след краха следва преразпределяне на благата и сфери на влияние, и всичко пак започва отначало.
    Утопията за равноправието никога не се е задържала достатъчно дълго време. Явно, в ДНК-то ни думите: справедливост, равнопоставеност, честност, общо, са кодирани на много по-заден план от: аз, мое, собственост, интерес.
    Странно е как постоянно някои нагло и нахално се пробутват амбиции под формата на възвишени цели и как наивно други ги приемат и се съгласяват с тях в свой ущърб.
    Алчността винаги е била едновременно стимул и пречка за човек, да бъде нещо повече от животно.
    Светът се беше леко успокоил. Глобалните конфликти по един или друг начин бяха намалели. Но ето, че отново на някой не му допадна мирът. Раздаде картите и предпочете да се весели, за сметка на останалите балъци, които се заблуждават, че са играчи.... а ние сме просто страничните наблюдатели, настоящето и бъдещето на които зависи от хода на играта. Нищо повече от пушечното месо!
  • 16 ПОМНЕЩ

    0 0 Отговор
    Истински патриоти.А полицията къде беше,когато амуджите хвърляха бомбите??
  • 17 ннхх

    0 0 Отговор
    Каква полиция бе виш шефа на полицията.
  • 18 ввввв

    0 0 Отговор
    Ако не е в 12 клас вече е късно.
  • 19 БГТО

    0 0 Отговор
    меркел хитлер !!! хитлер меркел ??? войната щте е с камни и тояги .....
Новини по държави: