Отидете към основна версия

985 1

Генерална репетиция за френските сили за сигурност

  • франция-
  • репетиция-
  • евро 2016-
  • сигурност-
  • снайперисти

Снайперисти ще бъдат разположени около стадиона

Снимка: БТА/ AP

Днешният финал за Купата на Франция между Марсилия и ПСЖ ще бъде генерална репетиция на френските сили за сигурност за предстоящото европейско първенство, съобщи британското издание „Телеграф“.

Двубоят ще се изиграе на „Стад дьо Франс“ в столицата. Полицията ще използва случая, за да тества мерките за сигурност, които ще бъдат взети и на Евро 2016, което започва на 10 юни.

Около стадиона е изградена 2.4-метрова ограда. Снайперисти ще бъдат разположени около спортното съоръжение, както и елитни части на полицията.

За мача ще бъдат ангажирани около 1000 служители на сигурността, както и най-малко 550 полицаи. Монтирани са и допълнителни камери, които ще следят случващото се около и на стадиона.

Франция е домакин на европейското първенство, което ще се проведе между 10 юни и 10 юли. Мерките за сигурност са чудовищни заради терористичните нападения в Париж през месец ноември, при които бяха убити 130 души.

Френските власти удължиха извънредното положение в страната заради Евро 2016 и колоездачната обиколка на страната.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Петролен камшик за Франция

    Протестът срещу новия трудов закон във Франция е засегнал 8 петролни рафинерии в страната, съобщи Би Би Си. 20% от бензиностанциите в страната са и ...
    24.05.2016
    1 823
    1
  • На мач като на война

    На мач като на война. Често чуваме треньори и футболисти да употребяват този израз, визирайки желанието си да дадат максимума на футболния терен и да ...
    04.04.2016
    4 542
    1
Новини по държави: