Last news in Fakti

21 Май, 2016 18:57 969 1

Генерална репетиция за френските сили за сигурност

  • франция-
  • репетиция-
  • евро 2016-
  • сигурност-
  • снайперисти

Снайперисти ще бъдат разположени около стадиона

Генерална репетиция за френските сили за сигурност - 1
Снимка: БТА/ AP

Днешният финал за Купата на Франция между Марсилия и ПСЖ ще бъде генерална репетиция на френските сили за сигурност за предстоящото европейско първенство, съобщи британското издание „Телеграф“.

Двубоят ще се изиграе на „Стад дьо Франс“ в столицата. Полицията ще използва случая, за да тества мерките за сигурност, които ще бъдат взети и на Евро 2016, което започва на 10 юни.

Около стадиона е изградена 2.4-метрова ограда. Снайперисти ще бъдат разположени около спортното съоръжение, както и елитни части на полицията.

За мача ще бъдат ангажирани около 1000 служители на сигурността, както и най-малко 550 полицаи. Монтирани са и допълнителни камери, които ще следят случващото се около и на стадиона.

Франция е домакин на европейското първенство, което ще се проведе между 10 юни и 10 юли. Мерките за сигурност са чудовищни заради терористичните нападения в Париж през месец ноември, при които бяха убити 130 души.

Френските власти удължиха извънредното положение в страната заради Евро 2016 и колоездачната обиколка на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ся

    1 0 Отговор
    Добре де . Ако утре кацне Деса/Стоян "То" на летището , с какво точно ще го спрете ? Как възнамерявате да му се противопоставите ? Какъв е сценария ? Изобщо мислили ли сте за това ?
    Тука в България виждаме зор . И то през Интернет !!!! На 4 очи ще си е нужно руло тоалетна хартия .
Новини по държави: