Отидете към основна версия

1 196 0

Деби евакуира Северна Австралия

  • австралия-
  • буря-
  • циклон-
  • деби

Хиляди хора напуснаха домовете си заради приближаването на мощен циклон

Снимка: Shutterstock

Хиляди хора, включително туристи, бяха евакуирани от крайбрежните градове в Северна Австралия заради приближаването на мощния циклон Деби, предадоха АП и ДПА.

Очаква се циклонът да достигне Северната територия на Австралия утре сутринта с ветрове със скорост до 240 км/ч по ивица от крайбрежието, дълга 100 км, съобщи метеорологичната служба.

Министър-председателят Малкълм Търнбул предупреди, че хората, живеещи в районите, където се очаква да се развихри циклона, трябва да отидат на безопасно място. "Получихте официална заповед за евакуация и заедно със семействата си трябва незабавно да се евакуирате", каза той. Федералното правителство и силите за отбрана работят тясно с провинциалното правителство, за да реагират на природната стихия, добави Търнбул.

Циклонът се формира от няколко дни в открито море край бреговете на Куинсланд и се очаква да достигне сушата през следващия ден.

Евакуирани са 3500 души от градовете Хоум Хил и Прозерпайн, на стотина километра от туристическия град Таунсвил, отправна точка за екскурзиите на Големия коралов бариерен риф, посочва АФП. Заповед за евакуация ще бъде издадена за още най-малко 2000 души.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Деби уби петима души в Австралия (СНИМКИ)

    Жертвите на циклона Деби в Австралия станаха пет, след като властите в щата Нов Южен Уелс извадиха от река телата на жена и двете й деца, предаде &quo ...
    04.04.2017
    1 464
    0
  • Буря попиля Североизточна Австралия

    Мощен циклон връхлетя североизточното крайбрежие на Австралия. Природната стихия повреди покриви и прекъсна електрозахранването в района, предаде Си Е ...
    28.03.2017
    1 111
    0
Новини по държави: