27 Март, 2017 07:53 1 183 0

Деби евакуира Северна Австралия

  • австралия-
  • буря-
  • циклон-
  • деби

Хиляди хора напуснаха домовете си заради приближаването на мощен циклон

Деби евакуира Северна Австралия - 1
Снимка: Shutterstock

Хиляди хора, включително туристи, бяха евакуирани от крайбрежните градове в Северна Австралия заради приближаването на мощния циклон Деби, предадоха АП и ДПА.

Очаква се циклонът да достигне Северната територия на Австралия утре сутринта с ветрове със скорост до 240 км/ч по ивица от крайбрежието, дълга 100 км, съобщи метеорологичната служба.

Министър-председателят Малкълм Търнбул предупреди, че хората, живеещи в районите, където се очаква да се развихри циклона, трябва да отидат на безопасно място. "Получихте официална заповед за евакуация и заедно със семействата си трябва незабавно да се евакуирате", каза той. Федералното правителство и силите за отбрана работят тясно с провинциалното правителство, за да реагират на природната стихия, добави Търнбул.

Циклонът се формира от няколко дни в открито море край бреговете на Куинсланд и се очаква да достигне сушата през следващия ден.

Евакуирани са 3500 души от градовете Хоум Хил и Прозерпайн, на стотина километра от туристическия град Таунсвил, отправна точка за екскурзиите на Големия коралов бариерен риф, посочва АФП. Заповед за евакуация ще бъде издадена за още най-малко 2000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: