Отидете към основна версия

1 522 12

Европа сякаш е в гражданска война

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • война

Еманюел Макрон с интересна позиция за развитието на ЕС

Снимка: БТА/AP

Европа сякаш е в положение на гражданска война. Това заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от France 24.

Макрон говори пред Европейсксия парламент по-рано днес.

„Политическото разделение в Европа е като в момент на гражданска война. В момента сме на път на революция с цифровизацията, климата и резултатите от климатичните промени. Това поставя под въпрос устоите на обществото.

В Европа се появява страх, а тя има нужда от стабилност и отговорност. Европейската демокрация е нашият шанс. Не искам да се установи илюзията, че вървим към пропастта на национализма. ЕП е единственият по рода си модел в света. Твърди се, че народите вече не искат ЕС и търсят индивидуалност. Ние не можем да работим като вчера и трябва да търсим признание на личността.

ЕС има нужда от нов европейски суверенитет. Трябва ни идентичност, с която ще можем да заявим, че сме способни да защитаваме гражданите си. Трябва да продължим по правилния път“, заяви Макрон.

Според него ЕС не бива да приема нови членове, докато не се види задълбочена интеграцаия и реформи. Той призова за програма, която да подпомага финансово общините, приели и интегрирали бежанци. Макрон призова за кампания относно изборите за нов европейски парламент. Според него това е важно за информацията на гражданите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Макрон: Ударите в Сирия са успех

    Френският президент Еманюел Макрон каза, че ударите на западните страни срещу Сирия през нощта в петък срещу събота са били успешни от военна гледна т ...
    16.04.2018
    2 037
    31
  • Протести и сблъсъци във Франция

    Френските власти са арестували 63-ма души по време на масови протести в страната, съобщи France 24. Протестите бяха организирани в градовете Нант и ...
    15.04.2018
    2 226
    8
Новини по държави: