Last news in Fakti

16 Април, 2018 07:35 2 023 31

Макрон: Ударите в Сирия са успех

  • сирия-
  • франция-
  • еманюел макрон

Франция не е обявила война на режима на Башар Асад, заяви държавният глава

Макрон: Ударите в Сирия са успех - 1

Френският президент Еманюел Макрон каза, че ударите на западните страни срещу Сирия през нощта в петък срещу събота са били успешни от военна гледна точка, предаде AFP.

"Извършихме успешно операцията от военна гледна точка", каза Макрон в телевизионно интервю. Той добави, че операцията на САЩ, Великобритания и Франция "бе намеса на международната общност", посочва AFP и отбелязва, че тя бе извън рамките на ООН. По думите на Макрон, цитирани от DPA, участвалите в ударите страни са имали "пълна международна легитимност".

"Три страни членки на Съвета за сигурност на ООН предприеха действията", подчерта френският президент в интервю за телевизия BFM.

Франция не е обявила война на режима на Башар Асад, продължи френският президент и изтъкна, че Париж е за политическо решение на конфликта в Сирия, включващо всички замесени страни. Той е убедил президента Доналд Тръмп, че ударите трябва да бъдат насочени само срещу обекти, свързани с химическите оръжия.

За постигането на трайно политическо решение на сирийския конфликт "трябва да водим диалог с Русия, Турция и Иран", изтъкна френският президент.

Макрон потвърди, че ще направи посещение в Санкт Петербург в края на май, както е планирано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    41 7 Отговор
    палячо.
    бабоиоб
  • 2 чичоХ

    36 3 Отговор
    Така,ли каза баба?
  • 3 Румяна Костова

    35 7 Отговор
    Видяхме.Целихте се в 4 военни летища и нито едно не е разрушено.Всичките бомби бяха прихванати.Летища,от които излитат самолети за да трепят терористите.Желязна логика как тези обекти имат връзка с натровените жени и деца от Русия.

    Коментиран от #4, #19, #29

  • 4 Сссерем

    8 28 Отговор

    До коментар #3 от "Румяна Костова":

    Прехванати са според опорните ти точки от Позитано,за това дамаск беше без ток,а асад се беше скрил като мишка,смешни сте вече.А какво стана със заканите да се потопят корабите и да се свалят самолетите изстреляли ракетите и пуснали бомбите?
  • 5 Пе8е ра7и

    27 2 Отговор
    Единственият държавник отчасти беше Шарл дьо Гол, сега този е смешник кукла на конци режисиран от САЩ. Даже не е от Европа го местят.
  • 6 Шаран БГ

    27 1 Отговор
    Това са високохуманните западняци, които даже и война не обявяват , но избиват живи хора ! Браво Макарон, браво Франция !
  • 7 Гостът

    24 1 Отговор
    Трънчо му обещал,че ще чукне тоя джендър ако участва в атаката.
  • 8 Kcaniba

    5 27 Отговор
    Нито една прихваната ракета НИТО ЕДНА! ФАКТ! Руснаците се изнизаха като мишлета и им лъснаха лъжите и голите з.части!Ха-ха-ха жалки копейки крепостни селяни!
  • 9 Микрон

    6 1 Отговор
    Измишльотини. Няма участвали в операцията френски самолети. Виж тук: https://www.youtube.com/watch?v=lzq4x-dr8lQ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Димитров

    6 12 Отговор
    Това беше само демонстрация на сила. След атаките стана ясно: 1. Никой не може да попречи на САЩ да пращат ракети. 2. САЩ ще напуснат Сирия след като я напуснат Иран, Русия и Турция.
  • 12 nonamenofacenonumber

    19 2 Отговор
    И каква е тая световна общност дето удари Сирия? Та това са 3 най- смотани държави на световната карта. Хич не ми е жал като ги газят стрелят и взривяват тия ........
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 джи пи

    12 1 Отговор
    е по скапани президенти на САЩ Франция и Англия е нямало Явно налице е израждане на нацията
  • 15 гост

    11 0 Отговор
    кое тоя че да решава намеса в чужда страна,кой са тия от : пълна международна легитимност"да играят съдиии
  • 16 Хаха

    9 1 Отговор
    Тоя клоун си вярва, смешник.
  • 17 Абе Макароне...

    12 0 Отговор
    Ти оправи вече ислямска Франция и сега и света ще оправяш,и по еже вие сте "международната общност" заедно с другите две подобия на държави,ще продължават да ви колят като пилета по улиците,да ви взривяват и газят като мравки. ! ! ! Човек каквото си направи сам,никой друг не може да му го направи !!!!!!!
  • 18 Ангел

    8 3 Отговор
    Бори се, Господи, със САЩ, Великобритания, Франция и всички техни съюзници,които се борят с православна Русия!Воювай против САЩ, Великобритания, Франция и всички техни съюзници,които воюват против Русия!Вземи оръжие и щит и стани да помагаш на Русия!Изтръгни и копие и затвори пътя на агресорите САЩ, Великобритания, Франция и техните съюзници,нека се посрамят и опозорят,нека бъде пътят им тъмен и хлъзгав и ангел Господен да ги гони!Избави света , Господи, от САЩ,Великобритания, Франция и всички техни съюзници,изпрати им наводнения, пожари, тежки земетресения, болести нелечими и смърт на народите им,да не тържествуват над света, да се облекат в срам и позор!Излей над САЩ,Великобритания,Франция и техните съюзници негодуванието си и пламъкът на гнева Ти, нека ги постигне!Господи Боже, комуто принадлежи отмъщението - възсияй!Издигни се ти, Съдия на Земята и хвърли в огън САЩ, Великобритания, Франция и техните съюзници! Амин! В името на Иисус от Назарет - да бъде! Амин!
  • 19 Мужик

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "Румяна Костова":

    Като всички ракети са прихванати, защо реваха сирийците от официалната власт тези дни по телевизията, че са им сринали химически лаборатории, в които, уж произвеждали лекарства и т.н.?... Защо реваха за разрушените си бази?... Нещо май уикенда сте били на почивка и ви е домързяло понеделник сутрин да се запознаете с последните опорни точки, преди да се впуснете в тролстването, а?... И се присъединявам към Сссерем - напомням, че преди няма и седмица ни гарантирахте, че без никакво съмнение освен, че ще бъдат свалени всички ракети с най-новите руски хиперзвукови/електронни/космически оръжия(което очевидно не се случи, както казах - всички видяхме мрънкащите представители на режима в Дамаск над напълно разрушените химически лаборатории), щели да бъдат потопени корабите и унищожени установките, от които са изстреляни ракетите?! Тогава аз пък ви гарантирах, че Русия ще се скрие в миша дупка и няма да изстреля и куршум в защита на Сирия. Е, каква стана тя...?

    Коментиран от #22

  • 20 Котйо

    9 1 Отговор
    Макронче....искам да те питам нещо баце...кажи ми честно....бувкаш ли бабата....:))).....сух ли е вече тоя стар попски ръкав...

    Коментиран от #23

  • 21 Готин ама не съвсем

    10 3 Отговор
    Тоя герантофил и некрофил, ко се прави на велик??
    От над 9 набелязани цели, ударени само три! От 103 ракети, свалени 71!
    И се хвалят, каква хубава работа, били свършили!
    То бива некадърност, ама тя явно става заразителна! И след като Сирия е във война вече 6 години, и след като са и унищожавани системно, противовъздушната отбрана, и след като тя не разполага с модерни средства за отбрана, а със системи от 70-те години!
    500 милиона хвърлени на вятъра!
    Я се гръмнете бе нещастници! Вие се резил и ташак за лидери на държави, камо ли за претендиращи да управляват и ръководят света!
  • 22 Ами като питаш

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "Мужик":

    да ти отговоря пък аз. ЗАЩОТО: първо няма засегнати нито руски бази, нито руснаци; второ - потапянето на кораби и др.п. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО щеше да доведе до ескалация на конфликта, а много вероятно и до поредна световна война. И тогава дали мозъчето ти може да си представи къде пък щяхме вече да сме ние - българите? Е заради такива разсъждения не трябва да се позволява на безмозъчни идиоти да се доближават дори до каквато и да е власт!

    Коментиран от #26

  • 23 5ко

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Котйо":

    Оооооо, бабокът ка фърли чейнету е ненадмината! Макарончу сега ще е кат национален герой . Лично дъртият вампир ще го посрещне сал по розова престилчица и пантофки с пухчета.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мммм

    3 4 Отговор
    До коментар №19 Мужик. Не си много осведомен от 102 пуснати ракети само около 20 са достигнали някакви цели, останалите са смалени забележи от сирийските ПВО с руска техника на около 50г. така че това е още един показател за "умните и красиви ракети " на бандитската коалиция, и както каза колегата по-горе ескалиране до нова световна война не се стигна,което е най-добре

    Коментиран от #30

  • 26 Мужик

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Ами като питаш":

    Да, де. Май мозъчето ти не успя да го асимилира, но това казвам и аз - просто, безмозъчните идиоти са Румяна Костова и всичките ѝ друзя, които ни убеждаваха тук как, ако САЩ или някой друг посмее да изстреля ракета към Сирия, веднага ще бъде изпепелен. Аз пък им казах, че няма да посмее (твърде невероятно ми звучи Русия да влезе във военен конфликт със значително превъзхождащ я военен съюз, заради тъпите изпълнения на чужда държава) и очевидно, за разлика от всички тях, се оказах прав, така че не моите разсъждения трябва да бъдят поставяни под въпрос...
  • 27 Ludiq4-asad-pohva

    2 1 Отговор
    Макрон и той кво се прави на мъж.
  • 28 Morgoth

    2 2 Отговор
    Плюйте го, ама най-вероятно подкрепата на Франция беше ключа за това удара да е символичен и да не се стигне до участие на руското ПВО и съответно до допълнителни ескалации.
    Европа има интерес тази война да свърши, а начина за това не е като отново дадеш шанс на ислямистите да атакуват сирийската армия.
  • 29 ЗайоБайо

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Румяна Костова":

    Целите са били цивилни, Руми....
    Стария град в Дамаск
    Медицински център за бедни - 8 убити
    Медицинска лаборатория
    По гражданското летище в Дамаск - 6 ракети, всички прихванати
    Само цивилни цели...
  • 30 Мужик

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Мммм":

    По всичко личи, че съм по-добре осведомен, най-малкото от теб. Ти просто вярваш на сирийските и руски лъжи, и не ти минава през ум, че, както за химическите атаки и за всичко друго, те пак лъжат като цигани (даже се оплетоха здраво - сирийците отначало гордо заявиха, че са свалили 13 ракети и почти са отблъснали атаката, а после, като разбраха, че всъщност са изстреляни 105 ракети, почнаха да променят бройката на свалените ракети и стигнаха до "близо 2/3"...).... От друга страна, САЩ, Великобритания и Франция ясно казаха (а кадри от Сирия, в т.ч. и с официални представители на режима на Дамаск го доказаха), че всички цели са поразени и унищожени. Дори да предположим, че "само 20 ракети" са били поразили целите си - нали това е и първоначалната идея на САЩ, Великобритания и Франция - целите да бъдат поразени, с колкото ракети е нужно, за да бъдат разрушени... Какви ли глупости не измисляте тук, за да изкарате тази операция провал, но тя е абсолютен успех - всички цели са поразени, а има 0 цивилни жертви.
  • 31 Пламен

    3 2 Отговор
    Срам и позор за Франция!!! С този президент, още ще се посрами. Той е англо-американско мекере.
Новини по държави: