Last news in Fakti

17 Април, 2018 15:45 1 517 12

Европа сякаш е в гражданска война

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • война

Еманюел Макрон с интересна позиция за развитието на ЕС

Европа сякаш е в гражданска война - 1
Снимка: БТА/AP

Европа сякаш е в положение на гражданска война. Това заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от France 24.

Макрон говори пред Европейсксия парламент по-рано днес.

„Политическото разделение в Европа е като в момент на гражданска война. В момента сме на път на революция с цифровизацията, климата и резултатите от климатичните промени. Това поставя под въпрос устоите на обществото.

В Европа се появява страх, а тя има нужда от стабилност и отговорност. Европейската демокрация е нашият шанс. Не искам да се установи илюзията, че вървим към пропастта на национализма. ЕП е единственият по рода си модел в света. Твърди се, че народите вече не искат ЕС и търсят индивидуалност. Ние не можем да работим като вчера и трябва да търсим признание на личността.

ЕС има нужда от нов европейски суверенитет. Трябва ни идентичност, с която ще можем да заявим, че сме способни да защитаваме гражданите си. Трябва да продължим по правилния път“, заяви Макрон.

Според него ЕС не бива да приема нови членове, докато не се види задълбочена интеграцаия и реформи. Той призова за програма, която да подпомага финансово общините, приели и интегрирали бежанци. Макрон призова за кампания относно изборите за нов европейски парламент. Според него това е важно за информацията на гражданите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Тери

    16 0 Отговор
    Макароне , нали съм ти казала да спреш да хленчиш ! Излагаш се !
  • 2 така е

    6 2 Отговор
    и искаме да гледаме как се гърчите!

    Коментиран от #4

  • 3 мнение

    16 1 Отговор
    "ЕС има нужда от нов европейски суверенитет. Трябва ни идентичност, с която ще можем да заявим, че сме способни да защитаваме гражданите си." - Да, точно така! А не да изпълнявате прищявките на америка и да защитавате американските интереси! ЕС не защитава интересите на гражданите си и не заема принципна позиция! По много въпроси се проявява безпринципност и двуличие. Затова гражданите търсят изход, гласувайки за крайни партии.
  • 4 ключаря

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "така е":

    Етимолоията на "гърчите" е интересна - ако искаш да ти я напишат в речник - няма да го направят за да не развалят комшулука на юг-югозапад.
  • 5 СЕВАР

    13 1 Отговор
    Този макарон добре го е казал , но не всичко ....Защо не говори за незаконните бомбадировки над Сирия . Той е една от гадините , които хвърлят бомби и принуждават арабите да бягат на запад и да разграждат Европа . И затова скоро ще се гърчат яко там ...Така ми се иска всичко това да свърши вече ...може би с война , може би с катаклизми (или комбинация от двете ) , но тази цивилизация изживява последните си дни . Не заслужава да съществува в този си вид . И ще дойде нова !
  • 6 Селяк

    12 0 Отговор
    Селяните не участваме в граждански войни .
  • 7 Иванов

    13 1 Отговор
    Войната в Европа тепърва започва. Тези чалмалюги дето ги напускаха демек да им работят без пари, та да имат високи пенсии, не само няма да им работят, а ще им таковат мамицата!
  • 8 СССРБарета

    12 1 Отговор
    Макароне Европейският съюз си отива защото ти и другите западни доктатори поехте отново на ИЗТОК С ОРЪЖИЕ вместо с протегната ръка!!! За това европа ще я видиш през крив макарон!!!
  • 9 Наглост

    7 0 Отговор
    Емоо, какво знаете ти и другите за войната, бе!?! Говоря за тази истинската, в окопите. В колко такива сте участвали??
    Точно затова сме се запътили с бясна скорост към една такава
  • 10 патриотъ

    5 0 Отговор
    Ако не се вземат спешни мерки за изгонването на имигрантите и спиране на бежанската вълна,изолиране на Великобритания и САЩ от Европа,спешно отказване от Нато,спешно създаване на своя армия и правителство,подобряване отношенията с Русия,нищо хубаво не ни чака!Европейският съюз няма да издържи още дълго,ако продължава да защитава чужди интереси,нови членове не трябва да се приемат!
  • 11 БУММ

    5 0 Отговор
    Маккароне , защо не кажете за двойния ви стандарт и за подписания договор с еврейчето с дяволския поглед да вкарате 16000000 техни обучени бежанци в цяла европа, до колкото ми е известно дори са преведени едни парички. Та шоуто те първа ще предстои. Продадохте си душата , тялото на дявола за пет гроша.
  • 12 Гостът

    0 0 Отговор
    Заради такива меки китки като теб Европа е в това положение.Не се ли усещате,че позволихте на САЩ да мачкат европейците,а реално без Европа са нищо.Защото вие безмозъчни управници им помогнахте да разрушат редица държави.Еврогейчета малоумни.
Новини по държави: