Отидете към основна версия

35 360 45

Германия блокира дизелови автомобили

  • германия-
  • дизел-
  • коли

Ограничения в Бон и Кьолн

Снимка: Shutterstock

Бон и Кьолн се присъединиха към няколко германски града, които забраняват по-старите дизелови коли, съобщи „Дойче Веле“.

Административният съд в Кьолн е наредил на градската управа да забрани дизеловите автомобили в центъра на града, за да бъдат намалени нивата на въглеродни емисии. Това е станало след подадена жалба от неправителствената организация Environmental Action Germany,.
Решението забранява и движението на по-стари дизелови коли по две улици в Бон. Решението трябва да влезе в сила през 2019 г.

По-рано през тази година подобно решение беше одобрено и в Берлин. Там беше приета частична забрана за движението на дизелови автомобили в центъра на града.

Решението трябва да влезе в сила от 2020 г. Хамбург въведе подобна промяна след решение на Федералния административен съд.

Франкфурт въвежда такова ограничение от следващата година. В Германия има спорове около ограничаването на дизелови коли. Страната има силно развита автомобилна индустрия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Такси за старите коли в Лондон

    В Лондон въвеждат такса за влизане на стари автомобили в центъра на града, съобщи The Telegraph. Таксата засяга по-стари автомобили и автомобили, к ...
    08.04.2019
    2 395
    6
  • Забраняват старите BMW-та и Mercedes-и в Германия

    След опитите за забрана на стари дизелови коли, сега близо 2.1 милиона автомобила, оборудвани с бензинови двигатели покриващи стандартите Евро 1, Евро ...
    07.11.2018
    40 769
    83
  • След Меркел и потоп

    Представители на партията на германския канцлер Ангела Меркел Христяндемократическия съюз влязоха в спор за това дали ХДС трябва да се върне към по-ко ...
    05.11.2018
    2 982
    12
  • Заловиха мъж, продавал нелегално дизел

    Служители на полицията са предотвратили случай на незаконна продажба на гориво, съобщиха от пресцентъра на МВР. Действията, осъществени от служител ...
    29.10.2018
    15 199
    13
Новини по държави: