Отидете към основна версия

3 758 22

Времето, в което Европа разчиташе на други, отмина

  • европа-
  • ангела меркел-
  • ес

Ангела Меркел със специална реч пред Европейския парламент

Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел произнесе специална реч за бъдещето на ЕС пред Европейския парламент, съобщи ДПА.

Преди две седмици Меркел обяви, че ще се оттегли от политиката след настоящия си мандат. Тя обяви, че основните принципи на ЕС трябва да са толерантност и солидарност.

„Национализмът и егоизмът не бива да придобиват сила. Нашето общо бъдеще са толерантност и солидарност и ние трябва да се борим за тях. Толерантността е сърцето на Европа. Времената, в които можехме да разчитаме на други отминаха. Трябва да вземем нещата в свои ръце.

ЕС трябва да състави корпус за бърза намеса, който постепенно да се преобразува в европейска армия. Нейната цел ще бъде да гарантира, че Европа няма отново да се превърне в бойно поле. Тя няма да е конкурент, а добавка към НАТО, която е организация, с която ще работят заедно.

Европа на скорости ще позволи на държавите да решават към коя политика да се включват. Така инициативите няма да са насочени само към Германия и Франция, а към всички“, заяви Меркел.

Тя защити решението си да допусне имигрантите в Европа. Все пак Меркел призна, че нуждата от единна бежанска политика все още разделя Европа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: