14 Ноември, 2018 08:20 3 732 22

Времето, в което Европа разчиташе на други, отмина

  • европа-
  • ангела меркел-
  • ес

Ангела Меркел със специална реч пред Европейския парламент

Времето, в което Европа разчиташе на други, отмина - 1
Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел произнесе специална реч за бъдещето на ЕС пред Европейския парламент, съобщи ДПА.

Преди две седмици Меркел обяви, че ще се оттегли от политиката след настоящия си мандат. Тя обяви, че основните принципи на ЕС трябва да са толерантност и солидарност.

„Национализмът и егоизмът не бива да придобиват сила. Нашето общо бъдеще са толерантност и солидарност и ние трябва да се борим за тях. Толерантността е сърцето на Европа. Времената, в които можехме да разчитаме на други отминаха. Трябва да вземем нещата в свои ръце.

ЕС трябва да състави корпус за бърза намеса, който постепенно да се преобразува в европейска армия. Нейната цел ще бъде да гарантира, че Европа няма отново да се превърне в бойно поле. Тя няма да е конкурент, а добавка към НАТО, която е организация, с която ще работят заедно.

Европа на скорости ще позволи на държавите да решават към коя политика да се включват. Така инициативите няма да са насочени само към Германия и Франция, а към всички“, заяви Меркел.

Тя защити решението си да допусне имигрантите в Европа. Все пак Меркел призна, че нуждата от единна бежанска политика все още разделя Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El comandante

    20 6 Отговор
    Аууу мечка стъвница!И може да говори???.
  • 2 Крадец

    21 5 Отговор
    Европа на себе си не може да разчита,на други ще разчита !
  • 3 сноу

    20 6 Отговор
    Шменкелуца само наритване в простата тиква ще и избие упоритото до кретенизъм повтаряне колко са и любими неандерталците които покани .Няма сайт ,няма форум в който германците да не негодуват и да се чудят как да се оттърват от това нагло зло.Вече и изборите показват до какви низини се е сринало доверието към цялата и политическа кохорта .Както и при нас шепа платени близачи повтарят като папагали ,че няма алтернатива ,че няма по-велика от Шменкелуц-ханъм ,медиите са като зомбирани ,не смеят дори едно кратко репортажче да спретнат, примерно за близките на прегазените на коледния базар.Денонощно прехвърлят от пусто в празно и от боза на боза.
  • 4 Усмивката

    15 4 Отговор
    Какво иска да каже с това ,не на национализма и егоизма тази застаряваща дама не става ясно

    Коментиран от #11

  • 5 Диди

    19 9 Отговор
    Заради нещастните украинци и прищевките им ЕС и икономиката на България отидоха на кино. 99% от никому ненужните български боклуци се изкупуваха масово от руския пазар /не знам защо/, но сега 4 години след налагането на санкциите много трудно се продава българската стока и затъваме все повече и все повече. Протестите го доказват.Беднотията расте ЕС също не е по-добре от 4 години насам.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 onq s konq

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Нямаш си и представа колко си права...!!!
  • 7 Усмивката

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Ако икономиката на България се крепи на „никому ненужни боклуци”, то е ясно що за илономика сме надградили през последните 30 години ,и не виждам кво ни е крив Европейският съюз и Украйна

    Коментиран от #14, #15, #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тръмп

    3 22 Отговор
    Бежанската вълна и желанието за обща армия доказват,че Меркел през цялото време е обслужвала интересите на Путин!:):):)Стоп,Меркел!До тука бяхте!Сега нещата са в сигурни ръце-НАТО!:):):)
  • 10 ЪРП

    21 4 Отговор
    НИЕ ДО СЕГА СМЕ ДЪРЖАВА, КОЯТО САМО СЕ ОГРАБВА ФИНАНСОВО ОТ ЕВРОПЕДЕРУГИ И ИМ СЛУЖИ ЗА БУФЕР, КОЙТО ДА СЪБИРА ВСЯКАКВА ПАПЛАЧ!!!!!
    ВИНАГИ СА НИ УНИЖАВАЛИ ЕВРОПЕДЕРУГИТЕ И ОЧЕВИДНИТЕ ИМ НАМЕРЕНИЯ СА ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ОГРАБВАТ И ОЩЕТЯВАТ ФИНАНСОВО И ДА НИ ДЪРЖАТ БЕДНИ И ТОЧАЯНИ ОЩЕ МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ, АКО БЪЛГАРИЯ НЕ ВЗЕМЕ ДА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ДОБЛЕСТНИ БЪЛГАРИ ,НА КОИТО ИМ ПУКА ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!......ИНАЧЕ, ЖАЛНА НИ МАЙКА
  • 11 Гост

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Усмивката":

    Иска да каже че България както и до сега трябва да си трае, на най-бавната скорост.
  • 12 Българина

    20 1 Отговор
    Всички и речи са безмислени каквото можа осра не ме интересува мнението й, а действията й, всичките 500 млн души ги усетихме. Просто трябва да бъде съдена.....
  • 13 Брат ми

    13 3 Отговор
    Никога не съм мразил някой толкова ,колкото тая мръсна ку..а
  • 14 Ум царува

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Усмивката":

    ЗА да видиш, не трябват очи, а буден ум.
  • 15 Диди

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Усмивката":

    Именно точно това и аз казвам нашите боклуци ги купуваха само руснаците, сега този ЕС за когото мечтаеш не иска да купува нашите никому ненужни боклуци. А и ЕС СТАВА ВСЕ ПО ЗЛЕ ОТ ТЕЗИ САНКЦИИ ЗАБЕЛЯЗВАШ НАЛИ НЕ СИ КОН С КАПАЦИ И ВИЖДАШ ЧЕ ЗАПАДА СЕ НАДИГА И ЩЕ ИЗДУХА И МЕРКЕЛ И ТЪПИЯ И ЕС. Опитай се да продадеш сега ненужната българска стока тя вече е изместена от страни като Турция и Китай на руския пазарБеднотията в България тепърва започва да расте защото запада не е тъп и няма да заеме мястото на руския пазар за българските стоки. Дано ти налях поне малко мозък.

    Коментиран от #16, #22

  • 16 onq s konq

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Не можеш да налееш нещо в една куха и пробита лейка...:):)
  • 17 ОтКухнята

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Усмивката":

    За съжаление е именно това, 30 години ние нямахме преход, а долните и забравени СДС/ОДС са за разстрел и особено Костов, който ограби спестяванията на хората и пенсионния фонд, да не говорим и за приватизационната разпродажба, сринаха България до основи и все едно се освободихме от турското робство 100 години по-късно.
  • 18 Borislav Popov

    5 9 Отговор
    Европа ще бъде и пребъде, ЕС и НАТО също, а нашта рублерастня ще се пукне от яд ! Не аз, Нострадамус го е казал !

    Коментиран от #19

  • 19 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    Е, то и българо-съветската дружба беше от векове за векове. Закваската ти е явно още оттогава. Чети, чети Нострадамус. А също и Ванга.
  • 20 Чао баба

    3 0 Отговор
    Времето на агентите/ките-парашутисти отмина
  • 21 Диди

    1 0 Отговор
    Някой умник по горе пише с моят ник.
  • 22 Усмивката

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Това което казваш не е новина .То не е актуално от поне 20 години,и време за така нужното ни изграждане като икономика и пазар е закъсняло фатално.Вече и акъл не помага.Иска рязане.Драстични промяна.Цялостна.Като се почне от т.н. политически елит,несменяем от 30 г.Не очаквай те сами да вземат решение да се оттеглят
Новини по държави: