Отидете към основна версия

2 124 7

Мадуро: Нов атентат срещу мен? Всичко е възможно

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • доналд тръмп-
  • атентат

Венецуелският президент заяви, че би подкрепил предсрочни парламентарни избори в родината си

Венецуелският президент Николас Мадуро заяви, че би подкрепил произвеждане на предсрочни парламентарни избори в страната, но отхвърли идеята за нов президентски вот, съобщи Франс прес.

"Би било много добре да се произведат по-рано парламентарни избори, това би била много добра форма на политическа дискусия, добро решение с народен вот", заяви Мадуро в интервю за руската агенция РИА, взето в Каракас.

В същото време той се обяви против нови президентски избори, за каквито настояват редица страни по света. "Президентските избори се състояха преди по-малко от година, преди 10 месеца, по всички конституционни и законни параметри", изтъкна Мадуро.

"Ние не приемаме ултиматум от когото и да било в света, не приемаме шантаж. Президентските избори във Венецуела се състояха и ако империалистите искат нови избори нека почакат до 2025 година", посочи той.

Запитан дали очаква да бъде извършено ново покушение срещу него, Мадуро отговори, че това е "сложен въпрос". "На първо място, съдбата ми е в Божиите ръце, аз съм християнин и вярвам в закрилата на Господ. . . През цялото време ме защитава народът на Венецуела, ние имаме добра разузнавателна служба. Но, без съмнение, Доналд Тръмп е дал заповед да ме убият, казал е на правителството на Колумбия, на колумбийската мафия да ме убият", посочи президентът.

По думите на Мадуро основните мотиви в действията на САЩ към Венецуела са "да получат нейния петрол и други ресурси" и "да унищожат примера, идеите, духа на Симон Боливар".

По-рано Мадуро заяви, че Вашингтон иска да превърне Венецуела във Виетнам в Латинска Америка. "Народе на Съединените щати, моля за вашата подкрепа, за да отхвърлим опитите на правителството на Доналд Тръмп да превърне моята родина във Виетнам в Латинска Америка", написа той в социалните мрежи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп: Битката за Венецуела започна

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира на протестите във Венецуела срещу колегата си Николас Мадуро с думите, че "битката за свободата" е з ...
    31.01.2019
    16 365
    79
  • Мадуро отстъпи! Иска да преговаря

    Венецуелският президент Николас Мадуро заяви пред руската агенция РИА, че е готов за преговори с опозицията с участието на международни посредници, пр ...
    30.01.2019
    10 898
    41
  • Вашингтон към Мадуро: Внимавай!

    Белият дом предупреди венецуелския режим на Николас Мадуро да не преследва или репресира опозиционния лидер Хуан Гуайдо, когото САЩ признаха за и.д. п ...
    30.01.2019
    4 122
    28
  • Русия ще направи всичко, за да подкрепи Мадуро

    Руският външен министър Сергей Лавров подчерта, че Русия ще направи всичко по силите си, за да подкрепи законните власти във Венецуела, съобщи РИА Нов ...
    29.01.2019
    4 429
    57
Новини по държави: