Last news in Fakti

31 Януари, 2019 07:34 16 356 79

Тръмп: Битката за Венецуела започна

  • венецуела-
  • доналд тръмп-
  • николас мадуро

Мексико и Уругвай свикват международна конференция за решаване на кризата

Тръмп: Битката за Венецуела започна - 1

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира на протестите във Венецуела срещу колегата си Николас Мадуро с думите, че "битката за свободата" е започнала, предаде ДПА.

В публикацията си във връзка с демонстрациите Тръмп обяви и че в телефонен разговор е поздравил опозиционния лидер Хуан Гуайдо "за историческото поемане от него на президентския пост". В съобщението на стопанина на Белия дом Гуайдо беше наречен "венецуелският временен президент".

Съветникът по националната сигурност в Белия дом Джон Болтън съобщи също в Туитър, че вчера е имал "много продуктивна среща" с директорския екип на компанията СИТГО, предаде Ройтерс. СИТГО е дъщерна компания в САЩ на венецуелската държавна петролна компания ПДВСА. Преди дни САЩ наложиха санкции на ПДВСА.

"САЩ продължават да работят в посока на това да направят така, че икономическите ползи от природните богатства на Венецуела да не бъдат разграбени от Мадуро и обкръжението му. Имахме много продуктивна среща този следобед с ръководството на СИТГО", написа Болтън.

Мексико и Уругвай свикват международна конференция за Венецуела на 7 февруари в уругвайската столица Монтевидео, предаде Асошиейтед прес.

Предвидено е в нея да участват неутрални страни, а целта е с нейна помощ да започне диалог между венецуелците. Мексико и Уругвай заявиха, че очакват във форума да се включат най-малко десет страни, както и международни организации.

"Целта на конференцията ще бъде да се създаде основа за нов механизъм за диалог, включващ всички сили във Венецуела и така да се допринесе за възстановяването на мира в тази страна", се казва в съвместно изявление на Уругвай и Мексико.

Мексико и Уругвай отказват да спрат да признават управлението на Мадуро.

Боливийският президент Ево Моралес обяви, че страната му ще участва в конференцията, предаде ТАСС.

Вчера лидерите на Мексико и Испания се срещнаха в Мексико, за да обсъдят различията си във връзка с политическата криза във Венецуела. На съвместна пресконференция мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор и испанският премиер Педро Санчес изразиха надежда, че ще съумеят да посредничат за диалог, чрез който да бъде уредена кризата.

"Ще участваме, ако поискат това от нас, за да могат двете страни в конфликта да седнат и да водят диалог без предварителни условия", каза Лопес Обрадор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1944

    26 109 Отговор
    в кремъл замириса на пърлено геронтофилско.

    Коментиран от #77

  • 2 Тръмп

    66 11 Отговор
    Бок🤑лука
  • 3 Точи и Меси

    203 14 Отговор
    Краварите искат да прилапат петрола ! Боли ги фара за демокрацията.

    Коментиран от #15, #35

  • 4 гларус кръстоносец

    162 15 Отговор
    Цветната революция започна. Крадците на подземни богатства в момента пакетират "демокрация" за износ. В момента в който концесионират петрола водата и тока на собствени фирми ще цъфне и върже венецуелския народ. Ще си имаме ново чучело и смява от типа Алиенде -Пиночет.
  • 5 ГУЙардо

    130 16 Отговор
    Битката за нова колонизация започна.
  • 6 Бай хой

    119 15 Отговор
    Позната схема. Притиснат от импийчмънт краварски президент изнася вътрешното напрежение навън. Какво от туй че една страна ще бъде разсипана а народа им подложен на геноцид в името на хамериканската демокрация. Какво от туй че хиляди хамериканци ще влязат в чувала с ципа заради кръвожадните пвтити на рвжима във вашингтон.
  • 7 Дедо ви

    133 10 Отговор
    " Битката за Венецуела започна".....А ние си се предадохме без битка. И жертвите сега са повече отколкото ако имаше пълномащабна война. От 9 милиона останаха по-малко от 7.

    Коментиран от #10, #13, #23

  • 8 12345

    111 9 Отговор
    Испанците бързо забравиха за Каталуния? Не може да се наричаш демократ, а в същото време с партизански средства да се опитваш да сваляш от власт, спечелилия изборите.
  • 9 Румяна Костова

    95 9 Отговор
    Значи само заради това са икономическите санкции срещу Венецуела, за да не може Мадуро да си източен малко нефт и тайно да си го продаде ! Американската борба във Венецуела е започнала много по-рано, сега виждаме само резултатите.

    Коментиран от #16

  • 10 Не, по-малко от

    113 9 Отговор

    До коментар #7 от "Дедо ви":

    Пет милиона сме!!! Цитирам данни от изследване на ЦРУ. Измислените два милиона са мъртви души за изборите и нерегистрирани официално емигранти. За 30 години “свободен” живот намаляхме наполовина!!! Ама хубав живот, бе!!!
  • 11 НКВД

    52 4 Отговор
    Венецуела е 32 молиона в случай на въоръжен сблъсък някой сеща ли се къде щ се изсипят бежанците?изобщо не е оферта гражданска война!
  • 12 ГосТ

    65 5 Отговор
    Не е само до петрола (разбрира се,че и той е в сметките),а до стратегическото сътрудничество между Венецуела и Русия. Както писах, аналогично на ситуацията в Украйна и Крим. Свидетели сме на нова студена война между най въоръжените и прости нации. И според мен тази е по страшна от предната, защото ужасиите от войната са позабравени

    Коментиран от #18, #55

  • 13 Две войни

    58 5 Отговор

    До коментар #7 от "Дедо ви":

    Ако имаш на предвид българският етнос, около 4 000 000 сме останали ,около два милиона емигрирали ,и около три милиона не са се родили.Полша е третата най тежко пострадала страна през ВС и с загубила по малко.Та при нас не е една война,а две залепени.
  • 14 ГАЛЕВ

    74 6 Отговор
    Тръмп !-не е започнала битката за свободата -а е започнала битката за поробването на Венецуела и Народа там.С познатите средства се започва от Соросоднята с парите на убиеца сорос след това се сваля законното правителство под формата на демокрация и избори.След това се започва с ограбването на същия този нарид като за Венецуела това нетрола и газа-златото вече го пренесоха в Русия .Сащ ще вземат Мадурите на Мадуро.ДАНО БОГ ДА НАКАЖЕ ТАЗИ ПАСМИНА УБИИЦИ.

    Коментиран от #53

  • 15 Наблюдател

    14 69 Отговор

    До коментар #3 от "Точи и Меси":

    Напротив, руските примати искат във Венецуела да има хаос и гражданска война и да не се добива петрол. Защото Венецуела е по-богата от Русия и Саудитска Арабия на петрол, но при управлението на руския приятел Мадуро добивите паднаха тройно, което е в изгода на руската кочина.
  • 16 Само питам

    8 37 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Санкциите се въведоха преди два дни бе румянче, каккви ги плещиш?
  • 17 Румяна ги плещи

    30 7 Отговор
    точно каквито трябва, санкции има още от преди.

    Коментиран от #21

  • 18 Сссерем

    6 43 Отговор

    До коментар #12 от "ГосТ":

    А бе къде ги слагаш мужиците в а-група,нито имат ресурс нито капацитет да направят нещо.

    Коментиран от #20

  • 19 1234

    55 3 Отговор
    Може ли сащ да водят битки в тяхната си кочина? Има ли година от 1948 насам, създаването на израел, в която сащ да не воюват с някого? Има ли континент или такава държава с която да не са воювали? А да има, израел! По скоро сащ ще се разпаднат отколкото израел да изчезне
  • 20 ГосТ

    52 5 Отговор

    До коментар #18 от "Сссерем":

    Ти гледай как като нищо ще си остане онзи с хубавото име, както си остана Асад и както Крим стана руски. Тогава ще те питам за опорките ти ;) Да се требят,само да не закачат цивилизацията. Между другото,янката е много по озлобена към Европа ми се струва,та за това съм склонен да симпатизирам повече на Русия. Освен историята- едните воюват срещу най големия враг на България,а другите бомбят България. Кво да кажа ?
  • 21 Само питам

    6 26 Отговор

    До коментар #17 от "Румяна ги плещи":

    Санкциите са единствено за износ на оръжие бе неграмотник. но Русия и Китай не са се включили.Това са били единствените санкции!
  • 22 джи пи

    40 4 Отговор
    Познато много познато до втрьсване Трябва да се заграби петрола Пука им за демокрацията
  • 23 123

    12 43 Отговор

    До коментар #7 от "Дедо ви":

    Раждаемостта почва силно да спада още през 70-те и 80-те години. Това е заради колективизацията, която направиха комунягите и набутването на селяните в градовете, дето се опитваха да ги правят работници. Отделно тогава много хора искаха да се махнат от комунистическа България, но не можеха, ако комунягите бяха отворили границите, още тогава щеше да има вълна от емигранти и това пак заради лошото управление на комунистите и репресиите. Това, което стана след 89-та е пряко следствие от това, което беше в предходните десетилетия. След 89-та ченгетата от службите създадоха групировките и мафията и така убиха стопанската инициатива на българите, а посля се получи сливане на ченгесарско-мафиотска и политическа власт, което бетонира модела...

    Коментиран от #32

  • 24 Войни водени от САЩ

    41 5 Отговор
    В края на 20 век :

    В края на ХХ век

    1976-1992 г. - Ангола, операция на ЦРУ за военна подкрепа на южноафриканските въоръжени банди по време на гражданската война.

    1980 г. - Иран, войници, ядрена заплаха от страна на САЩ, армията прави неуспешен опит да спаси заложниците в посолството, 8 войници умират по време на този опит.

    1981 г. - Либия, военноморската авиация на САЩ сваля 2 либийски самолета.

    l981-1992 г. - Салвадор - операция срещу бунтовниците.

    1981-1990 г. - Никарагуа, операцията на военно-морските сили на САЩ и ЦРУ за потушаване на революцията.

    1982-1984 г. - Ливан, военно-морските и военновъздушните сили на САЩ участват във войната срещу шиитските бунтовници, 241 морски пехотинци са убити.

    1983-1984 г. - Гренада, военно нахлуване на армията на САЩ четири години след революцията.

    1983-1989 г. - Хондурас, нахлуване на войски на САЩ, маневри, изграждане на бази.

    1984 г. - Иран, два ирански цивилни самолета са свалени над Персийския залив.

    1986 г. - Либия, бомбардировки на военноморска авиация на САЩ.

    1986 г. - Боливия, армията на САЩ участва в „кокаинова война“.

    1987-1988 г. - Иран, военно-морските и военновъздушните сили на САЩ се намесват във войната в Ирак, бомбардират и свалят ирански самолет.

    1989 г. - Либия, военно-морската авиация на САЩ сваля 2 либийски самолета.

    1989 г. - Вирджински острови, армията на САЩ потушава въстание на чернокожите в St. Croix.

    1989 г. - Филипините, въздушни бомбардировки
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Казал съм го и повтарям !

    34 1 Отговор
    Едно куче като побеснее само си изяжда главата !
  • 27 Хасан

    39 4 Отговор
    Значи Сащ с Украйна искаше пожар до границите на Русия ,но Путин много умело успя да премести конфликта в Сирия и сега с Венецуела до задния двор на Сащ..няма го поколението на Кизинджър и Сащ губи позиции
  • 28 ГОСТ

    43 3 Отговор
    САЩ продължават да работят в посока на това да направят така, че икономическите ползи от природните богатства на Венецуела да не бъдат разграбени от Мадуро и обкръжението му. За да ги заграбят те.
  • 29 НАТО ВЕЦ

    30 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: САЩ продължават да работят в посока на това да направят така, че икономическите ползи от природните богатства на Венецуела да не бъдат разграбени от Мадуро и обкръжението му. - Само САЩ има токива "права".
  • 30 koпа

    35 3 Отговор
    Битката за свобода ,както в Либия,Ирак,Сирия,Афганистан и т.н.,краварите и ЕС са ненаситни винаги гладни за пари.
  • 31 ****

    34 2 Отговор
    Ако някй си мислят,че в БГ тези работи не могат да се случат,много се лъже.Като зная колко НПО-та има,само боко или който и да е на власт се опитат да променят курса,веднага ще имаме същата венецуелска съдба.
  • 32 Стига си лъгало

    41 7 Отговор

    До коментар #23 от "123":

    Не знам какво постигаш с тези откровени лъжи. До 1988г трендът на раждаемост е само положителен , семействата бяха средно 2-3 деца. За 45 години до 1988 г. населението се увеличава с повече от 2 000 000 българи. И няма как да се заобиколи , промени , или излъже. Знам ,че много ви бодат очите , тези сравнения от тогава когато България беше държава, но това е положението. И да знаеш , във всяка една държава съществува миграция и емиграция. Моят братовчед който в момента е компютърен специалист в САЩ със сериозно възнаграждение , сега емигрира за Хонг-Конг. Там ще му дават повече пари , и ще смени обстановката , което е интересно за него. Частичното затваряне на граници , е начин една малка страна да запази своите високо квалифицирани кадри ,спортисти , и таланти , на които една голяма и мощна държава безспорно би плащала повече. Но какво остава за тази малка държава която е инвестирала обучавала , потрошила е милиарди за да отсее един талант , и да и го взимат на готово.

    Коментиран от #39, #40, #41

  • 33 Анти седераст

    7 27 Отговор
    Първи Мъдуро, след това ухиления милиционер.
  • 34 Петър

    3 10 Отговор
    Защо не 3 милиона свободни и 5 милиона обречени?
  • 35 1914

    6 23 Отговор

    До коментар #3 от "Точи и Меси":

    А пияндурите искат златния резерв! И нямат нищо общо с демокрацията!!!
  • 36 300

    29 5 Отговор
    Сега България ще финансира САЩ с 2 -3 милярда за преврата на Хуан Гуайдо и ще чакаме самолети за агресивна война по света за всички хунти.
  • 37 СЕВАР

    28 2 Отговор
    Официално днес Аз пред целия свят се провъзгласявам за президент и моля еврогейците и кравогейците да бомбардират народното събрание , президентството , съдилищата , прокуратурите , общините и навсякъде , където има изпълняващи геноцид над Българския Народ . Ако не го направят трябва народен съд да има ....
  • 38 политолог

    23 1 Отговор
    Ирак и Авганистан са далеч затова се изтеглят и започват битка за нефта на Венецуела/Как така ще дъде държавен монопол а не американски/
  • 39 Истина

    14 5 Отговор

    До коментар #32 от "Стига си лъгало":

    Много си прав. Истината е много болезнена за лумпените.
  • 40 123

    3 19 Отговор

    До коментар #32 от "Стига си лъгало":

    Какви лъжи бе, човек, говоря за това с какви темпове е нараствало населението. Темповете с които нараства населението на България до 56-та година примерно са много по-високи от темповете, с които населението нараства след това. Да, населението до 89-та е нараствало, но примерно от 1975 до 1985 - та година нарастването е било само с около 220 хиляди. Ясно е, че има тенденция на намаляване на раждаемостта и в един момент тя става отрицателна, тази тенденция се появява още при соца. Причините за тази тенденция според мен са основно в колективизацията.
    Примерно от 34-та до 46-та година населението на България нараства с около 1 милион, очевидно, че тогава темповете на нарастване на населението са били много по-високи. Ако не вярваш на мен, може лесно да си намериш данни в нета.

    Коментиран от #44

  • 41 123

    3 8 Отговор

    До коментар #32 от "Стига си лъгало":

    Относно запазването на кадрите в страната, да, трябва да има ограничения, трябва една страна да се стреми да запази кадрите си, но не с толкова много насилие, не с репресии и тъпо идеологическо промиване на мозъка. Това нещо се постига, когато хората чувстват страната и властта като свои, когато гласът им се чува и имат влияние върху това, което става в страната, а не някакви полуграмотни комунистически функционери да дават насоки на работата им и да определят икономиката и културата на страната и да се кланят пред чужда сила- СССР.
    Примерно българските студенти и специалисти на запад се връщат доброволно в българия, както по време на сръбско-българската война от 1885 г., така и през балканските войни 1912-13 г. и през първата световна война. Връщат се, защото милеят за България, защото я чувстват като родина, връщали са се и не само по време на войните...

    Коментиран от #45, #48

  • 42 незнайко

    13 2 Отговор
    Да свободата на заробване от страна на САЩ наистина започна. Ще стане както с Куба ! Искаха свободата от САЩ и получиха демократично заробване !!! Капитализма става все по мощен в средствата си на управление.
  • 43 Хохи

    11 1 Отговор
    Добре дошло в " МАТРИЦАТА"
  • 44 Borislav Popov

    17 6 Отговор

    До коментар #40 от "123":

    България да не е Китай бе ?! А що като е земен рай тук за 30 години демокрация избягаха 3 милиона ?!! И продължават да бягат !!!

    Коментиран от #50

  • 45 Borislav Popov

    21 6 Отговор

    До коментар #41 от "123":

    За 500 години турско робство не сме се претопили , а сега за 50 години демокрация ще се загубим като нация !
  • 46 Тъп русофилистик

    4 19 Отговор
    Ааааа,че как така цъфтят и вързват,а пък гладни и месечната им заплата стига за 4 яйца? А пък Мадуро да не забегне на някъде с един самолет злато или 1-2 милиардчета! Ще излезе май че равенството и революцията,не са били това което са. Да се блъскаме ние по опашки за тоалетна хартия,а нашият Мадуро милиардер. 3 милиона от наще имигрираха за две години а Мадуро ще ни плащи с империалистите, този социалист-милиардер. Хахаааа Да идват империалистите,че ще ни се смеят както на онези на Балканите,ганьовците ли,как им викали?! Хахаа

    Коментиран от #49

  • 47 Свобода за кого

    15 4 Отговор
    Пак ли Американска демокрация. Стига вече стават за смях с тази демокрация. Да кажат направо дай петрола или ва избиваме. :)
  • 48 Borislav Popov

    12 3 Отговор

    До коментар #41 от "123":

    Сякаш четеш някакви тезиси от трибуната на НС ! Нищо общо с действителността ! Що не пробваш да ги прочетеш в циганската махала - може пък там да разберат за какво става дума !
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 123

    13 6 Отговор

    До коментар #44 от "Borislav Popov":

    Кой е казал, че сега в България е земен рай? Въобще не е. Положението е много лошо, но за това не е виновна някаква демокрация или свобода, защото в България няма нито демокрация, нито свобода, а има посткомунистически ченгеджийско-мафиотски феодализъм. Та заради това бягат хората.

    Коментиран от #51

  • 51 Borislav Popov

    17 5 Отговор

    До коментар #50 от "123":

    Посткомунизма ЕС ли го създава ? Щото 30 години на тях се кланяме и на краварите. Вече 30 години как сме приели западноатлантическите ценности ! Били ми обяснил какво представляват тия ценности ?!!

    Коментиран от #54, #58

  • 52 KOREKTOR

    11 3 Отговор
    А СЕГА ДЕ !!!
    А ИНЧЕ СПОРЕД БЪЛГАРСКИТЕ СРЕДСТВА ЗА МАСОВА ДЕЗИНФРМАСИЯ ВСИЧКИ ЛАТИНОАМЕРИКАНСКИ СТРАНИ ЗАКЛЕЙМИЛИ МАДУРО .
  • 53 Вили

    1 10 Отговор

    До коментар #14 от "ГАЛЕВ":

    Чиляк, Чили да не би да е поробена от САЩ, или пишеш по инерция без да мислиш.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хрониките на Евразия

    2 12 Отговор
    Ако Мадуро не се задържи до 9 май , Путин няма да има кой да покани на парад победы ...
  • 57 Borislav Popov

    7 3 Отговор

    До коментар #54 от "Само питам":

    По полека ! Стига са плюмчи ! Ако можеш да кажеш нещо по въпроса - казвай ! Ако не - скачай на черешата !

    Коментиран от #60

  • 58 123

    4 16 Отговор

    До коментар #51 от "Borislav Popov":

    А мафията и сливането на политика и бизнес ЕС ли ги създаде или може би НАТО? Да не е дошъл някой от запад да ни направи мафия и да продаде заводите ни за жълти стотинки на разни местни пишман бизнесменчета и олигархчета? Да не би ЕС да е раздавал куфарчета с пари на червените "бизнесмени". Да не би САЩ да са източвали пари от бюджета ни? Да, има западни компании и политици, които злоупотребяват с положението в България и ощетяват държавата и обществото, но не те са създали този модел, те само се възползват от модела, който така или иначе съществува тук.

    Коментиран от #62, #74, #75

  • 59 Да де, ама, а де.

    18 2 Отговор
    Да и сега ще освобождават Венецуела от .... петрола. Както освобождават всички от ... природните им богатства. Имат нужда венецуелците от помощ, но не от чужда намеса във вътрешните им работи, и то военна.
  • 60 Само питам

    5 9 Отговор

    До коментар #57 от "Borislav Popov":

    Ами отговори бе отвореняк, не се увъртай като куче във воденица! Досега демонстрираш единствено евразийски джендарлък!

    Коментиран от #61

  • 61 Borislav Popov

    7 2 Отговор

    До коментар #60 от "Само питам":

    Какво да ти отговарям аз ? Ти ми увисваш на коментара ! Дай първо ти !
  • 62 Borislav Popov

    13 3 Отговор

    До коментар #58 от "123":

    Та пак да попитам - къде сме в момента ? В ЕС или някъде в Африка ! Щото май на бананова република мязаме . И по доходи и по политика !!! Ма като на баце - все Орешарски му крив ! 30 години какво правихте до сега ?

    Коментиран от #66, #72

  • 63 червен

    8 1 Отговор
    Битка за гепене на петрола
  • 64 Грую

    5 4 Отговор
    Давай Доналд! Дръж Мадуро за мъдете!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 123

    2 5 Отговор

    До коментар #62 от "Borislav Popov":

    ЕС помага, ама в кошара не вкарва, ако мога да перифразирам една поговорка. Ако ние сами не си оправим къщата, никой няма да дойде да ни я оправи. ЕС, не е СССР да ни диктува какво да правим. Да, имат директиви, имат изисквания, но ЕС е много далеч от това да се меси директно във вътрешните работи на страните членки. Унгария примерно съвсем открито и директно не се съобразява с основни европейски политики, но до сега нищо съществено не е предприето срещу нея. Предимно словесни заплахи.
  • 67 Честолюбив

    4 12 Отговор
    На Фидел Кастро ,Раул Кастро ,Уго Чавес ,Мадуро и Салвадор Алиенде не бих поверил и чистотата на кенефите ,защото това са национални предатели и продажници !

    Коментиран от #71

  • 68 Букова глава

    8 2 Отговор
    Правилното заглавие на статията е,Битката за венецуелският нефт започна!
  • 69 майната

    8 2 Отговор
    Много ми е интересно, какво ги интересува щатите как живеят във Венецуела? Какви са те и като какви ги интересува какво правят с петрола си, дали някой го грабят, други богатеят или го продават по цент барела... ама това си е тяхна работа! Някой питал ги ги е искат ли им "свободата" ?!? Айде бе, защо се загрижат за свободата на десетки страни в Африка?! Или те се "загрижиха", сежерна Африка, такава арабска пролет им спретнах, че накой от тях няма да се оправят още десетилетия! Аре у лево чифутска скапана държава!!!
  • 70 Велин

    8 2 Отговор
    "САЩ продължават да работят в посока на това да направят така, че икономическите ползи от природните богатства на Венецуела да не бъдат разграбени от Мадуро и обкръжението му"!?!?!?!? Смяяяяях! Опитват се да възтановят ситуацията отпреди Уго Чавес. Всички богатства на страната да потечат към САЩ. Апропо - след няколко години на управление на Чавес ЮНЕСКО отчете, че във Венецуела нямя неграмотни. При нас кога отново ще стане така???

    Коментиран от #76

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 гост

    4 12 Отговор

    До коментар #62 от "Borislav Popov":

    Това ,което е съсипано и разграбено от комунизма за 45г. неможе да бъде оправено за толкова кратко време.В момента въпреки ,че се оправяме малко по-малко ,все още приличаме на изостанала държава ,точно както е и Русия.(все пак благодарение на тях сме толкова зле).Не забравяй и ,че в България е останал манталитета за корупция и присвояване на пари ,така че колкото и да ни наливат пари от ЕС ,те отиват предимно в грешната посока.Ако не бяхме под влиянието на руснаците толкова години ,най-вероятно и ние щяхме да сме развита европейска държава.Няма държава ня тоя свят ,която да е била под влиянието на Русия и в момента да е добре или да е развита.

    Коментиран от #73

  • 73 Паразит до паразита мила моя майно льо

    11 2 Отговор

    До коментар #72 от "гост":

    След 28 години съсипия и разграбване , вече не остана почти нищо освен територията , сега тя е наред , а ти си рецитирай мантрите, с нищо няма да промениш заложеният ни още от РАН -ЪТ край.
  • 74 Фггххййк

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "123":

    Посткомунизма ли съсипа двата стожер на държавността. Армия и образование. Погледни сегашната интелигенция-студентите-продукт на наложена псевдо демокрация. Екстра внос де окрация.
  • 75 Фггххййк

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "123":

    Посткомунизма ли съсипа двата стожер на държавността. Армия и образование. Погледни сегашната интелигенция-студентите-продукт на наложена псевдо демокрация. Екстра внос де окрация.
  • 76 Ртъиоои

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Велин":

    Точно
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Грую

    3 1 Отговор
    Първо американците ще хванат Мадуро за мъдурите. После Венецуела за петрола. Ще им турят един Венецуелски Бойко Борисов и венецуелците ще си изядат мъдете от яд , че са го допуснали.
  • 79 Български офицер

    0 0 Отговор
    МАСКВА и " Таваришч " ПУТЛЕР - в ужас от предсоящата загуба на 30.000.000.000 U.S. Dollars , дадени на Комунистическия - слугински режим на МЪДЪРКО ..........!!!