Last news in Fakti

30 Януари, 2019 14:46 2 122 7

Мадуро: Нов атентат срещу мен? Всичко е възможно

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • доналд тръмп-
  • атентат

Венецуелският президент заяви, че би подкрепил предсрочни парламентарни избори в родината си

Мадуро: Нов атентат срещу мен? Всичко е възможно - 1

Венецуелският президент Николас Мадуро заяви, че би подкрепил произвеждане на предсрочни парламентарни избори в страната, но отхвърли идеята за нов президентски вот, съобщи Франс прес.

"Би било много добре да се произведат по-рано парламентарни избори, това би била много добра форма на политическа дискусия, добро решение с народен вот", заяви Мадуро в интервю за руската агенция РИА, взето в Каракас.

В същото време той се обяви против нови президентски избори, за каквито настояват редица страни по света. "Президентските избори се състояха преди по-малко от година, преди 10 месеца, по всички конституционни и законни параметри", изтъкна Мадуро.

"Ние не приемаме ултиматум от когото и да било в света, не приемаме шантаж. Президентските избори във Венецуела се състояха и ако империалистите искат нови избори нека почакат до 2025 година", посочи той.

Запитан дали очаква да бъде извършено ново покушение срещу него, Мадуро отговори, че това е "сложен въпрос". "На първо място, съдбата ми е в Божиите ръце, аз съм християнин и вярвам в закрилата на Господ. . . През цялото време ме защитава народът на Венецуела, ние имаме добра разузнавателна служба. Но, без съмнение, Доналд Тръмп е дал заповед да ме убият, казал е на правителството на Колумбия, на колумбийската мафия да ме убият", посочи президентът.

По думите на Мадуро основните мотиви в действията на САЩ към Венецуела са "да получат нейния петрол и други ресурси" и "да унищожат примера, идеите, духа на Симон Боливар".

По-рано Мадуро заяви, че Вашингтон иска да превърне Венецуела във Виетнам в Латинска Америка. "Народе на Съединените щати, моля за вашата подкрепа, за да отхвърлим опитите на правителството на Доналд Тръмп да превърне моята родина във Виетнам в Латинска Америка", написа той в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мадуро 👑🍾

    12 2 Отговор
    Го боли к😀😀о
  • 2 Иванов

    1 21 Отговор
    Мъдурко ще гуши букета.
  • 3 Японеца

    3 12 Отговор
    Искат му петрола и ще му го вземат.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иванов

    1 6 Отговор
    Аз гуша на Иван ку🛩️🤑
  • 6 ....

    19 3 Отговор
    Стига измислици и фальшива информация, никакъв диалог със самозванци няма да води Мадуро! Има подкупни военни дезертьори които се приготвят в Колумбия от САЩ за преврат или евентуален атентат, но Мадуро изнесе златото в Русия за всеки случай! Няма да им се получи на Американци, Кубински спец части са във Венецуела!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: