Отидете към основна версия

2 485 8

Румъния обвини ЕС в двойни стандарти

  • румъния-
  • ес-
  • виорика дънчила

Брюксел често критикува Букурещ заради корупцията и потушаването на демонстрациите

Румънският премиер Виорика Дънчила заяви в интервю за изданието "Политико", че Европейският съюз прилага двойни стандарти, като критикува Букурещ заради корупцията и потушаването на демонстрациите, а същевременно избягва да забелязва корупционните ситуации в някои западни страни, съобщава Медиафакс.

"На Румъния не ѝ се позволява да прави това, което на други страни им се позволява. Видяхме какво се случва с Жълтите жилетки във Франция. Никой не реагира по никакъв начин. Това е двоен стандарт. Не видяхме никой да идва в Европейския парламент и да казва "искаме резолюция срещу Франция", заяви Дънчила в интервюто, визирайки масовите протести във френските градове срещу понижаването на жизнения стандарт.

Румънският премиер поиска да бъдат избягвани сравненията с Унгария и Полша, които са обект на процедури от страна на ЕС заради предполагаеми нарушения на фундаменталните права.

Ги Верхофстат, лидер на политическата група на АЛДЕ в ЕП, предупреди Дънчила през октомври 2018 г. "да не следва лошите примери", представлявани от Унгария и Полша.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: