4 Февруари, 2019 20:12 2 470 8

Румъния обвини ЕС в двойни стандарти

  • румъния-
  • ес-
  • виорика дънчила

Брюксел често критикува Букурещ заради корупцията и потушаването на демонстрациите

Румъния обвини ЕС в двойни стандарти - 1

Румънският премиер Виорика Дънчила заяви в интервю за изданието "Политико", че Европейският съюз прилага двойни стандарти, като критикува Букурещ заради корупцията и потушаването на демонстрациите, а същевременно избягва да забелязва корупционните ситуации в някои западни страни, съобщава Медиафакс.

"На Румъния не ѝ се позволява да прави това, което на други страни им се позволява. Видяхме какво се случва с Жълтите жилетки във Франция. Никой не реагира по никакъв начин. Това е двоен стандарт. Не видяхме никой да идва в Европейския парламент и да казва "искаме резолюция срещу Франция", заяви Дънчила в интервюто, визирайки масовите протести във френските градове срещу понижаването на жизнения стандарт.

Румънският премиер поиска да бъдат избягвани сравненията с Унгария и Полша, които са обект на процедури от страна на ЕС заради предполагаеми нарушения на фундаменталните права.

Ги Верхофстат, лидер на политическата група на АЛДЕ в ЕП, предупреди Дънчила през октомври 2018 г. "да не следва лошите примери", представлявани от Унгария и Полша.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    45 1 Отговор
    Ам тъй я ! Щото Германия , Франция и Англетата са на върха на пирамидата. Само дето тия трите не можаха да се разберат кой да кара влака !
  • 2 веселяк

    49 0 Отговор
    Вярно бе, какво стана с жълтите жилетки? Щатите няма ли да пратят омиротворители във Франция и да обявят Марин льо Пен за законен президент?
  • 3 Торбалан

    0 9 Отговор
    А! Измишльотини!
  • 4 ОБЕКТИВЕН

    3 24 Отговор
    Румъния и българия да стигнат стандарта в европа , па тогава ще имат думата.
    Искаме в европа и евтопейските пари , но не искаме правилата и .
    Ха ха ха , има да извървим още много път .
    За туй без много мрънкане , дела дела и стрикно изпълнение на поетите ангажименти към ЕС .
    Иначе , санкция и спиране на европарите , това се отнася и за нас.
    Ще ни следят под лупа това да ни е ясно.

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хасан

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "ОБЕКТИВЕН":

    Добре де ..ЕС обвинява че има корупция в Русия,Турция,Бангладеш,Филипини,Мозамбик ..а що не предприема нищо срещу корупцията в България??
  • 7 Немска рая

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "ОБЕКТИВЕН":

    Ти си толкова обективен, колкото аз съм Риана.
  • 8 Готин ама не съвсем

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "ОБЕКТИВЕН":

    Ти нещо си се объркал!!!
    Ние никога няма да ги стигнем, защото политиката им е такава! Ние ще бъдем вечните губещи и донори. Като основното ни донорство е на млади хора и суровини. За да живеят едни добре/северните държави/, трябва други да живеят зле/южните държави/!
Новини по държави: