Last news in Fakti

29 Януари, 2019 16:40 6 520 19

Лондон готви секира за гражданите на ЕС

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • тереза мей

В британския парламент започва дебат по план "Б" за излизането на Обединеното кралство от ЕС

Лондон готви секира за гражданите на ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

В британския парламент започва дебат по план "Б" за излизането на Великобритания от ЕС.

Британското правителство ще прекрати възможно най-бързо свободното движение на хора, ако страната излезе от Европейския съюз без споразумение, се казва в декларация на Министерството на вътрешните работи.

Премиерът Тереза Мей ще се опита да убеди депутатите да подкрепят ревизирана стратегия за развода между Лондон и Брюксел.

Част от поправките, залегнали в новия вариант на документа имат за цел да избегнат напускането на ЕС без сделка, което било довело до хаос, смятат анализатори. Ще се търси и консенсус за т.нар. предпазна мярка за ирландската граница. Мей иска да си осигури подкрепа в парламента, преди да търси гаранции от Брюксел. Гласуването на ревизирания план се очаква тази вечер, но е възможно то да бъде отложено.

Междувременно в декларация, разпространена от вътрешното министерство на Великобритания се казва, че правителство ще прекрати възможно най-бързо свободното движение на хора, ако Великобритания излезе от Европейския съюз без споразумение. За определен преходен период гражданите на страните от Европейското икономическо пространство и членовете на семействата им, ще могат да влизат както досега в Обединеното кралство с цел работа или образование. Но ако остават повече от три месеца ще трябва да подадат заявление за "Временно разрешение за престой на европейци".

За престой, по-дълъг от три години, европейските граждани ще трябва да кандидатстват по бъдещата нова имиграционна система, основана на квалификация и умения, която ще влезе в сила през 2021 г., се посочва в декларацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борисов

    56 3 Отговор
    Връщайте всички роби обратно

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дреме ми

    29 1 Отговор
    За ингилизите😀💣
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Будалата

    36 24 Отговор

    До коментар #1 от "Борисов":

    Има да чакаш да се върнем. Да работим в България за без пари. Живуркайте си при Тиквата.

    Коментиран от #17, #18

  • 6 Мислещ

    16 0 Отговор
    Едва ли, за съжаление. Никой няма да ги остави да действат за националните си интереси и да покажат среден пръст на талибаните. Няма и правителство, което би работило за националните интереси, какво остава пък за диктаторите еврокомунистическия съюз.
  • 7 ....

    33 3 Отговор
    Давайте англета, САЩ са на път да повторят гражданската война, покажете, че и вие можете!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Цьфх

    17 2 Отговор
    Нормално, но без сделка Лондон ще плачат повече.

    Коментиран от #11

  • 11 РЗС

    15 4 Отговор

    До коментар #10 от "Цьфх":

    страшно си прав, без зделка и както са замислили да не си платят сметката англетата, ЕС направо ще ги разнищи, то ще са мита на стоки, твърда граница в ирландия, ще има визи и всякви пинизи за англетата. Като приключи ЕС със тях кралицата ще трябва да си търси работа.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Нора

    6 0 Отговор
    Това е расизъм, това е дискриминация!
  • 14 Патриот

    7 1 Отговор
    В коя държава негрите са донесли прогрес? Не само, че не носят прогрес, но 40% от тях са спинозни, с ниска интелигентност и са в пъти по вероятно да извършват насилствени престъпления от колкото белия човек. Желая им всичко хубаво, но да са в Африка.
  • 15 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    АКО СИ В ДНЕШНИЯ "ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ" СОБСТВЕНОСТ НА НЯКОЛКО ГОСПОДСТВАЩИ ФАМИЛИИ ОТ -ГЛАВНО: ГЕРМАНИЯ ;ЛЮКС.; ФРАНС;ИТАЛИ И НИДЕРЛАНД-/БЕЛГИЯ ,ДАНИЯ И ИСПАНИЯ СА "ГОЛА ВОДА" ЕБ...ТИ ПОРТУГЕЗЕИТЕ/...-НЕ МОЖЕШ ДА ЗАЩИТИШ НАРОДА СИ ОТ ТЕЗИ ГНУСНИ ГОСПОДАРСКИ ДОМОГВАНИЯ !!! ТРЯБВА ДРУГ СЪЮЗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 16 Хипотетично

    1 0 Отговор
    Ако всички имигранти вкупом напуснат Острова , Великобритания ще се разпадне за броени дни !
  • 17 222222

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Будалата":

    Продължаваите да се дупите по полетата и чистите тоалетните на бозавите Англичани.Ние тука сме си добре и не ни обиждат на крадци и да ни гледат по камерите във супермаркетите.Живеите си във евтените гета и пазаруваите хр стоки със червен етикет във долната част на хладиниците.Дане забравя.....вече съм си планирал лятната отпуска на море....а за вас препоръчвам чадъри и дъждобрани че е студено на полето.
  • 18 Ko4

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Будалата":

    Работи там и ще забогатееш.
  • 19 име на гост

    3 0 Отговор
    Га поробвахте и окрадохте богатствата на поробените Ни ривахте, сега ривете!!! Един откъснат остров в който кръвосмешението е било толерирано и от правителството им какво очаквате да стане? Как според вас са си пазили парите в богатите семейства - брат със сестра със леля със дъщеря. Изроди! Да не говорим колко са високомерни и невъзпитани. Знате ли че след края на втората световна война Чърчил е искал да унищожи България? Събрал е злоба заради свалените летящи крепости над София и България и е искал да ни заличи от картата. Ясно ли ви е ,че е била Английска идеята да се хвърлят играчки бомби за да осакатяват децата за да не може като пораснат да се бият? Винаги са ни подлагали крак и са ни мразили, въпреки че се барат за големи джентълмени. За тях ли точно ще ми дреме? Нямало били да ме пускат да ходя там, ми дреме ми на пищова. Има къде, къде по-читави места където може човек да отиде. Мъгла, дъжд кофти храна и измекяри. Какво да го диря там? Нали виждате как се отнасят с нашите, държат ги като роби в някакви коптори да им работят без пари. Да, има и единици които са доволни, да са живи и здрави! Лошо за избягалите в чужбина не искам и никога няма да кажа. Те са направили своят избор, а аз моя. Само да не ми обясняват колко сме зле тук. Това вече ми идва в повече!!!
Новини по държави: