Отидете към основна версия

4 381 33

Русия: Борисов смята за предатели противниците на "Турски поток"

  • русия-
  • турски поток-
  • бойко борисов

Руска медия отразява обръщението на българския премиер

Снимка: БГНЕС/EPA

Българският премиер Бойко Борисов счита за предатели тези, които се противопоставят на изграждането на газопровода „Турски поток“, съобщи РБК.

Руската медия съобщава, че при разговорите си с руския премиер Дмитрий Медведев, Борисов е заявил, че целта на София е да запази съществуващите доставки на природен газ. Припомня се и съдбата на проекта „Южен поток“, който беше блокиран с решение на ЕК.

Цитират се и думи на Борисов, според които противниците на изграждането на газопреносен център в страната, са по-същество предатели.

„Те искат нашите инвестиции да бъдат погребани в земята, а ние да създадем максимално прозрачен хъб. Ако газта в Турция свърши, нашите тръби остават празни. Какво ще правим тогава?

Мисля, че Русия и Западът трябва да се върнат на масата за преговори. Това е важно. Аз искам Черно море да бъде зона за приятелство и туризъм“, заявява Борисов.

Припомня се, че по план българският участък на „Турски поток“ трябва да бъде пуснат в експлоатация през 2019 г. Очаква се и решение на ЕК по въпроса.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини