5 Март, 2019 16:30 4 369 33

Русия: Борисов смята за предатели противниците на "Турски поток"

  • русия-
  • турски поток-
  • бойко борисов

Руска медия отразява обръщението на българския премиер

Русия: Борисов смята за предатели противниците на "Турски поток" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Българският премиер Бойко Борисов счита за предатели тези, които се противопоставят на изграждането на газопровода „Турски поток“, съобщи РБК.

Руската медия съобщава, че при разговорите си с руския премиер Дмитрий Медведев, Борисов е заявил, че целта на София е да запази съществуващите доставки на природен газ. Припомня се и съдбата на проекта „Южен поток“, който беше блокиран с решение на ЕК.

Цитират се и думи на Борисов, според които противниците на изграждането на газопреносен център в страната, са по-същество предатели.

„Те искат нашите инвестиции да бъдат погребани в земята, а ние да създадем максимално прозрачен хъб. Ако газта в Турция свърши, нашите тръби остават празни. Какво ще правим тогава?

Мисля, че Русия и Западът трябва да се върнат на масата за преговори. Това е важно. Аз искам Черно море да бъде зона за приятелство и туризъм“, заявява Борисов.

Припомня се, че по план българският участък на „Турски поток“ трябва да бъде пуснат в експлоатация през 2019 г. Очаква се и решение на ЕК по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    18 31 Отговор
    ГАЗПРОМ го сложи два ката на Баце и каза, че хъб Балкан няма да има. Колкото и да квичат путлерастите !

    Коментиран от #13

  • 2 Наблюдател

    36 9 Отговор
    "Българския участък" е дълъг 490 километра. По какъв начин ще стане за година без гаранции, че ще бъде запълнен? Борисов от 2009 година не моеж да направи 20 километра интерконектор с Гърция а сега за година близо 500 километра!!!! Няма как да стане!

    Коментиран от #11

  • 3 Магнитски и РИКО держат

    45 5 Отговор
    Бойка Барисович ще сдела това което му закажат американските друзя !
  • 4 Кой му е виновен

    47 6 Отговор
    Че сам е отказал Руски поток. По голям предател от Борисов няма. Такава сделка и я отказа. Защо бе Бойко. Сега ревеш за турски да не свърши. Путин е много разочарован.

    Коментиран от #33

  • 5 скъпо скъпо

    9 27 Отговор
    Русия споменавала ли е колко е цената на руската газ в България.

    Коментиран от #19

  • 6 МДААА ...БОЙКОТ И ГЛАД

    26 4 Отговор
    ТРЯАА ЗА ГРОБАДЖИИТЕ.....
  • 7 Да да

    46 5 Отговор
    Преди пет години Бойко Борисов инспектира площадката на АЕЦ „Белене” и я обяви за гьол

    Действието е основен пока­зател за един политик, когато е станал министър-председа­тел. През тази седмица Бори­сов изказа едно твърдение, което пак ме развесели. Това е заглавието: „Борисов: Защо Турция да има руски реактори, а ние не?” След което поиска от САЩ гаранции за седми блок, а от Москва газ на це­ната на Германия. Интересно. Сега, къде е пиар моментът? Защото това е само пиар ак­ция. Къде е измамата? Къде е манипулацията? През 2011 го­дина ти спираш АЕЦ „Белене”. Казваш, че това е един гьол, преди това си твърдял, че това е много важен обект за нашата сигурност, енергетика и т.н. След което питаш „защо Турция има руски реактор, а ние не”. Как се нарича това?

    АЕЦ „Белене” беше много изгоден за България проект, който досега щеше да бъде построен. Руснаците поемаха цялата стойност по постро­яването, не искаха живи пари, искаха изплащане с ток в про­дължение на 19 години и след това АЕЦ „Белене” оставаше 51% българска.

    По-изгодна от тази оферта не сме получавали

    нито от американци, нито от японци, нито от финлан­дци, нито от ескимоси. Няма. Руският проект беше спрян, след като Хилъри Клинтън дойде тука и каза на Бойко Борисов: „Спираш този обект. Край. Така казва Америка и ти ще се подчиниш”. И той се подчини. И сега пита: „Защо в Турция строят руски реак­тор”? Ами, защото Турция си води държавната политика, за разлика от нас. Защото Турция не се гнус
  • 8 Да. Да

    44 4 Отговор
    . И сега пита: „Защо в Турция строят руски реак­тор”? Ами, защото Турция си води държавната политика, за разлика от нас. Защото Турция не се гнуси от руските реакто­ри, те са най-добрите в света. Турция си гледа интереса, за разлика от нас и веднага по­кани руските специалисти да построят там ядрена центра­ла. Между другото български специалисти вече бягат да работят на тази турска ядрена централа, която всъщност е руска като производство.

    Следващият му въпрос е, защо Москва не ни продава по-евтин природен газ, а ни го продава малко по-скъпо, отколкото на Германия? Не знам какви съветници има господин премиерът, но те би трябвало да му кажат, че в сравнение с България, Гер­мания купува в десетки пъти по-големи обеми природен газ. Основно правило в тър­говията е, когато продаваш големи обеми, да намалиш цената.

    Господин премиер, Москва продава природния газ на Германия по-евтино, отколко­то на България, защото Гер­мания купува десетки пъти по-големи обеми газ от Бъл­гария. Ако този отговор не ви задоволява,

    ще ви дам още един отговор

    Защо Москва не намалява цената на природния газ? От взаимна симпатия ли да го направи? Нали искате всич­ко да бъде на твърди иконо­мически отношения, нали не признавате българо-руската дружба. Нали Русия е лоша, нали Русия е била диктатура, нали Путин бил диктатор, така пише във всички български медии и така говорят всички политици от вашата партия, господин Борисов?

    Вашият министър на отбра­ната и предишният слу
  • 9 Borislav Popov

    35 3 Отговор
    А баце какъв е ? Нали лично той се би в гърдите че спрял 3 руски енергийни проекта ???!!!! Не ги е спря никой друг - лично баце ги е спрял ! Сега какво - сам ли ще се бичува или други трябва да го направят ?!!
  • 10 Дада

    46 3 Отговор
    Вашият министър на отбра­ната и предишният служебен министър, който също беше ваш, обяви Русия за враг. Ти обявяваш една държава за враг и искаш тя да ти про­дава по-евтино газ. Каква е тази логика? Как си обясня­вате да стане това? Ако бя­хте национално отговорно мислещ, нямаше да спирате „Южен поток”. Защото „Южен поток” го спря вашето прави­телство.

    Значи ти се договаряш го­дини наред с Русия, уговаряш един огромен европейски проект, България гарантира, че ще участва в него. Бъл­гария има изгода от него. В един момент казваш: „Няма да играем, защото така ни ка­заха от Вашингтон”, след кое­то искаш Русия да ти продава по-евтин газ.

    Господин Борисов, зами­сли се и ще видиш, че с тези свои изявления предизвик­ваш присмех у х ората, те не са глупави. Те разсъждават, те могат да вържат две и две и колкото и да ги манипулира медийната атмосфера у нас.

    Коментиран от #15, #27

  • 11 Borislav Popov

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Наблюдател":

    Че то няма да го строи баце ! Ти как го виждаш с правата лопата ?
  • 12 анонимен

    2 14 Отговор
    каква газ? идва най голямото нашествие в "европа" .. няма да ни стигнат мазетата докато ни отвяват..
  • 13 По-голям българин

    24 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ха на бас че газопровод през България ще има! няма как шепа джендъри да спрат огромното българско общество да изпълни собствения си Национален интерес! А именно огромни инвестиции в изграждането на газопровод и то външни огромни приходи от Транзит на газ през страната ни около 400 милиона долара годишно! Гарантирани доставки за индустрията и за бита на нормални цени В условията на все по-големи рестрикции за топлоелектрическите централи работещи на въглища! Мнението на джендърите не ни интересува!

    Коментиран от #17

  • 14 МЕДВЕДЕВ НЕ ОТВЪРНА НА СЕЛСКАТА

    18 0 Отговор
    ШЕГА ДИПЛОМАТИЧНО ЗАТАПВАЙКИ ГО С: НЯМА ГАЗ НЯМА ХЪБ НЕ СЕ БЕЗПОКОЙТЕ...

    Коментиран от #16

  • 15 Барчо

    33 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дада":

    Прочетох дългата тирада и за съжаление си прав. Ние нямаме държавници и това е още по-лошата истина. В общи линии нещата тръгнаха на зле от горбачов и продължи с елцин - с малки букви. Те предадоха за 10 сребърника цялата идея на соца. Те продадоха целия соц. не само като строй. Ние бяхме направили глобализацията и окрупняването изпреварвайки капитала. Всяка държава правеше това, което и позволяваше географското положение, територията и т.н. Произведеното естествено беше предварително продадено. Нямаше свръхпроизводство, довеждащо до тотални загуби и фалити.... След разпада на соца, това спря да съществува и всички наши държави станаха държавички без род и родина. Новите наши продажници назначени от запада набързо изволниха всички наши търговски представители и на изток и на запад. Унищожиха ТКЗСетата, заводите и големите търговски фирми. Така ние отпаднахме от международните пазари. Там естествено се настаниха други. Никой не обича фурнаджийски лопати.
  • 16 Барчо

    27 2 Отговор

    До коментар #14 от "МЕДВЕДЕВ НЕ ОТВЪРНА НА СЕЛСКАТА":

    Тапата беше неочаквана, но предизвикана от цялостното държане на тиквата. Изпуснахме нашия Южен поток, сега ще лижем чалмите по....., да ни пуснат фандък. Сега ли разбра че тръбите ни ще останат празни тоя нещастник??? Сега ли разбра че след като няма да има нова атомна централа след десетина години самите ние ще трябва да купуваме ток от чужбина???? Те до това ще ни докарат тия нещастници. Да сме кенефа на Европа. След 15 г ще сме 60% роми, 20% депесари, 10% други и 10% българи на територията на България.
  • 17 Барчо

    22 2 Отговор

    До коментар #13 от "По-голям българин":

    Не ми се вярва. Ти не чу ли какво каза руснака. Ако ЕК не гарантира реализацията на проекта, няма да има хъб. Хъба го искат византийците и вече се договарят с руснаците. Май ще гризнем нещо рязано. Германците си решиха проблема с техния поток и ще искат да купуват другите от тяхната тръба. Чат ли си??? Ние се хванахме със запада и пак сме прекараните. Колкото пъти сме с тях, толкова пъти сме разцепени. А да ни е честито!!!
  • 18 onq s konq

    8 7 Отговор
    Тоя път бат Бойко няма да слуша Запада и ТРЪБА ПРЕЗ БГ ЩЕ ИМА!А ЕДИНСТВЕНОТО Й ТРАСЕ е през Българската територия,защото е видно на картата къде е СЪРБИЯ,къде са и "останалите".Естествено ше бъде договорена съвсем нова ФИНАНСОВА РАМКА за разходите по строежа,таксите по Транзита за нас,както и дългосрочна цена на газта по която ще купуваме-все неща КОРЕННО РАЗЛИЧНИ от предишния Ю.Поток.
  • 19 ГАЗПРОМ

    1 15 Отговор

    До коментар #5 от "скъпо скъпо":

    Два пъти по скъпо ви е от втечнения краварски газ,но вие сте шилета и траете,а и нашата пета колона вилнее н България благодарение на сътрудника Решетников и платената ни армия по форумите.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 3-ти Март

    14 0 Отговор
    Както виждам, има изобилие от глупави българи, които искат да върнат турция обратно в България.
  • 22 Опа

    11 1 Отговор
    Тоя прост дупедавец, чака американците да го наг...т! Народа два пъти по прост,че фо трае тоя.

    Коментиран от #23

  • 23 Барчо

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Опа":

    Не че не си прав, но ти за кой би гласувал като отидеш при урните. Само не казвай, че няма да гласуваш, защото така гласуваш за ДПС задължително.

    Коментиран от #25

  • 24 Голем смях

    3 4 Отговор
    Аз съм предател..И се гордея ..
  • 25 Голем смях

    2 7 Отговор

    До коментар #23 от "Барчо":

    Е ,няма да гласуваме за Курнелия всеки случай.А ДПС са за патока.Нали е все пак турски паток.
  • 26 батко

    6 0 Отговор
    Браво Бойко,но утре,като пристигне оня от Вашингтон,ще кълчим кълки.Номерът е всички тук да плащаме за техният втечнен газ,на каквато и да е цена,без да питаме.Като американските Марици и самолети.
  • 27 Исмаил

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дада":

    Браво, човек! Нямам думи!
  • 28 невеж

    3 0 Отговор
    целта е на софия да запази сьществуващите доставки на природен газ ,абе еии само софия ли е бьлгария други градове няма ли ,признаи си чевашингтон ти налага и ти какзва какво да правиш стига си льгал ,кво стана с проекта набуко ,забрави ли .
  • 29 1944

    0 3 Отговор
    няма да им се размине на продажните комунисти, колкото и да се мислят за силни. обирджиите на мандри си останаха неграмотни страхливци и национални предатели.
  • 30 Антисоциалист

    3 1 Отговор
    Господа, не на чужденци се полага да определят кой е предател и кой кого мисли за предател . Полага се на българския народ.
    Но предателство има. Доказвам това.
    Най-големите находища на газ и нефт в Еропа са в Румъния и те са най-близките до България. Тръбопроводи към България има - тези същите, с които се доставя от Русия през Украйна минават през Румъния. При Румъния като доставчик, отпада и въпросът за енергийна зависимост от само една държава... Вредно и скъпо за народа ни е да се доставя газ от чак от Русия през Черно море, та и през Турция, щом може от съседната ни Румъния! Да се строят нови газопроводи, вместо да се използват вече съществуващите! Да печелят от нас чужденци и компаниите им, вместо да печелят Румънския и Българския народ!
    Ето го предателството. Очевидно и безусловно!
    А сега слугите на предателите да ми пишат минуси.
    Пишете, господа, какво чакате!
  • 31 ВИЗИЯ БГ

    0 0 Отговор
    Кое българско е по-евтино от вносното, и вкарва данъци. Така ще е и с български газ, и с българска тръба, и с български ток от АЕЦ или каквото и да било. Субсидии ще им дават, но цени и данъци в ущърб на народът. Парното, саниране.. Приватизация на всички топлофикации. Спиране на субсидиите за парното. Защо се субсидират богатите, всеки ли може да има парно, не може. Тези с парно ги субсидират и съседите им без парно, сградна инсталация. И ако е оцеляло парното, има ТРИ варианта за решение. ПЪРВО - гони се съседът не искащ парно. ВТОРО - гонят се искащите парно и се маха сградната инсталация. ТРЕТО - маха се сградната инсталация и на всеки искащ парно, му се прокарва външна гъвкава връзка, до негова стена или прозорец. ТОВА Е ИСТИНАТА, ДРУГА НЯМА! ЩОМ НЕ СМЕ БОГАТА И СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА. И с пенсиите постъпват така, ПОДПОМАГАТ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ БОГАТИТЕ, И ПО-ГОЛЯМА ПЕНСИЯ ВЗИМА ПОВЕЧЕ ОТ ДЪРЖАВАТА. 4-5 милиарда отиват за пенсии от бюджетът освен парите постъпили от осигоровките. Държавата е еднакво солидарна с бедни и богати, и здрави и работещи. На този с 400 лева от бисмарк системата, още 500 лева - му дават - от бюджетът - взети от ддс и акцизи, а на този със 60 лева от бисмарк системата му дават 120 лева от бюжетът - пълнен с акцизи и ддс. Като този първият може да има и още 1000 или повече левове от бизнес или професия, наследство, наем, дивидент, лихва. Владимир Живков взима максимална пенсия като работил в БАН. Работещ пенсионер не трябва да взим
  • 32 ВИЗИЯ БГ

    1 0 Отговор
    Но Газпром не - не налага цена и задължение за купуване, пазарно постъпва, къде е бизнесът да внесе на по-ниска цена. Но американските ТЕЦ, ни заробват с цена задължение за купуване. Ако фирма от САЩ инвестира в АЕЦ Белене, ще има същото заробване. Един от бизнеса вика, по повод високите цени за женски стоки:"Щом купуват, значи цената е нормална, що купуват, свободен пазар, пазарна цена - пазарна икономика", та това и за газ от Русия.
  • 33 Egalite

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кой му е виновен":

    Ю.П.го спря правителството на Орешарски