Отидете към основна версия

14 524 50

Италия е следващата страна, която ще напусне ЕС

  • брекзит-
  • италия-
  • ес-
  • найджъл фараж-
  • великобритания

Задава ли се криза в европейската общност?

Снимка: Shutterstock

Бившият ръководител на британската Партия на независимост (UKIP) Найджъл Фараж, който беше един от инициаторите на Брекзит, заяви, че след Великобритания Италия ще напусне Европейския съюз.

„В Европа всички са загрижени за Брекзит. Но след нашето оттегляне от ЕС, Италия ще бъде истински проблем за Брюксел. И това ще бъде много по-сериозно“, предава думите му РИА „Новости. Той изрази мнението, че Италия никога не е харесвала „европейския проект“ и след излизането на Великобритания „още повече ще спре да го обича“.

„Когато покажем, че има живот извън ЕС, ще ни последвате“, каза Фараж, цитиран от "Фокус". Той отбеляза, че Италия е една от страните-основателки на ЕС, но оттогава положението в Европа се е променило драматично. Фараж каза, че през последните 20 години икономиката на страната не се е развила правилно, а средната класа в страната все по-разочарована от идеята за обединена Европа.

Той също така прогнозира засилване на политическия дебат в Италия за Европейския съюз. Фараж е убеден, че „Движение 5 звезди“ и партията „Лига“, които са на власт в Италия, „вършат чудесна работа“.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: