Last news in Fakti

18 Март, 2019 13:39 14 515 50

Италия е следващата страна, която ще напусне ЕС

  • брекзит-
  • италия-
  • ес-
  • найджъл фараж-
  • великобритания

Задава ли се криза в европейската общност?

Италия е следващата страна, която ще напусне ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Бившият ръководител на британската Партия на независимост (UKIP) Найджъл Фараж, който беше един от инициаторите на Брекзит, заяви, че след Великобритания Италия ще напусне Европейския съюз.

„В Европа всички са загрижени за Брекзит. Но след нашето оттегляне от ЕС, Италия ще бъде истински проблем за Брюксел. И това ще бъде много по-сериозно“, предава думите му РИА „Новости. Той изрази мнението, че Италия никога не е харесвала „европейския проект“ и след излизането на Великобритания „още повече ще спре да го обича“.

„Когато покажем, че има живот извън ЕС, ще ни последвате“, каза Фараж, цитиран от "Фокус". Той отбеляза, че Италия е една от страните-основателки на ЕС, но оттогава положението в Европа се е променило драматично. Фараж каза, че през последните 20 години икономиката на страната не се е развила правилно, а средната класа в страната все по-разочарована от идеята за обединена Европа.

Той също така прогнозира засилване на политическия дебат в Италия за Европейския съюз. Фараж е убеден, че „Движение 5 звезди“ и партията „Лига“, които са на власт в Италия, „вършат чудесна работа“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Опа

    120 32 Отговор
    Евро съюза се разпада, ние еврото ще приемаме като валута! Само алчни и продажни политицище направат това!
  • 3 Kcaniba

    15 90 Отговор
    СЛАВА НА САЩ

    Коментиран от #6

  • 4 РЗС

    78 31 Отговор
    Оф тоя малък хамстер не спира да се излага и да ръси глупости, Италия е една от 6те основателки на ес бе льо льо, а ти сороска подлого, дето инициира брекзита и обещава икономически разтеж, светло бъдеще и поляни с лавандула, трябва да те обесят парламента в Лондон.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Госあ

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Да, тука е на място

    Коментиран от #12

  • 7 ДДРОнег

    18 27 Отговор
    Да, бе, да, точно след като се вижда, колко трудно е да се напусне ЕС, едва ли някой друг ще рискува !!!
  • 8 Бойко тиквата

    16 7 Отговор
    Дреме ми
  • 9 Хахахахахба

    47 12 Отговор
    Еврейският Съюз на Сороз падна в канала
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Eee

    42 4 Отговор
    Не само Европа,то целия свят се разпада.
  • 12 Kcaniba

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Без да иска го е направил хохола, просто улучил!)))
    Ма толкова е им капацитето))
  • 13 Пфу

    28 38 Отговор
    Ееех на платените русосифилистици много им се иска Европейския съюз да се разпадне. Спрете да плачете на чужди гробове. Мислете за горкият народ от умиращата раша където 85% от хората живеят в пълна мизерия.

    Коментиран от #33

  • 14 Баам

    35 19 Отговор
    Този боклук, който взе рублите за да подлъже простото племе от Англия трябва да бъде разстрелян за лъжите си. И сега продължава да сее лъжи.
  • 15 ванката

    32 20 Отговор
    айде по-бързичко че да се разпада това джендърско сформирование !!!
  • 16 Borislav Popov

    34 6 Отговор
    Нормално е Италия да излезе ! След като Германия и Франция се гласят да правят общо правителство !!!!

    Коментиран от #18

  • 17 гост

    18 32 Отговор
    Нито ЕС ще се разпадне , нито Великобритания ще излезе от него !! За Италия пък абсурд !!! Ама нека русконадупените се порадват още малко , тъкмо после повече ще боли , хахаха !!! Пък лятото след изборите като се изясни , че и потоците няма да ги бъде , направо ми става жал за тях !!!!
  • 18 РЗС

    20 20 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    играта в ес е много сериозна, някога Хитлер не можа да направи нова суперсила щото му скочиха целия свят, защото щеше да има нов световен ред, но сега Германия са напът да завършат плана му и да обединят всички държави в една. СССР, което беше пасти да яде. Германците обединени с франсетата ще диктуват новия ред, никой нищо няма да напуска освен бавните островчани, които ЕС така ще ги накаже,че дълго ще се помни. Само да излязат и от ес започват кампания по вербуване на шотландия и ирландия, от кралството ще остане само клетата англия и ще ядат само картоф до повръщане. САЩ, Русия и Китай ама никак не им се иска да се обединят държавите в Европа и се опитват да спрат сливането как що могат.

    Коментиран от #19

  • 19 Borislav Popov

    31 12 Отговор

    До коментар #18 от "РЗС":

    Нов световен ред от Германия и Франция ???!! Дръжки ? Кого ще командват ? А и как ? Военно или икономически ? Военно Русия ще им бие шута когато си поиска ? Икономически ? Китай ще ги прегази като валяк !

    Коментиран от #20, #39

  • 20 РЗС

    22 29 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Много сериозно подценяваш германия и франция, а също много сериозно надценяваш Русия и Китай. германците, ако не бяха англетата и американците, сега щеше да си пишем на немски, русия щеше да е немска колония и това е само едната германия без франция. ЕС са най-мощната сила в момента в света, защото са цял континент от държави бивши империални държави държали света в краката си. Не случайно другите постоянно им хвърлят пръчки в колелата. Само в Европа се наливат парите, нито в русия, сащ или китай има в какво да се инвестира вече. как китай ще прегазят икономически ес, като китайците са работници на ес бе момко? Ако не са ЕС да отварят заводи и да вкарват стоки китайците ще гледат само ориз бре овчи.

    Коментиран от #21, #22, #23

  • 21 Borislav Popov

    27 6 Отговор

    До коментар #20 от "РЗС":

    ЕС са държави от половин континент ! А Русия е на два континента ! А като погледнеш България , Румъния , Черна гора , Албания , Португалия , Хърватия,Словения, Словакия и т.н - каква ударна сила сме !!! Направо ужас !

    Коментиран от #24, #37

  • 22 Borislav Popov

    34 6 Отговор

    До коментар #20 от "РЗС":

    Относно ВСВ - кога се намесиха краварите ? А англетата бяха просто жалки. Великата сила Франция я прегазиха за нула време. В крайна сметка Германия падна благодарение на руснаците. Другите чакаха до последно за да се изтощи Русия колкото се може по вече. При дебаркирането в Нормандия , краварите напредваха с по 3 километра на ден !!! През това време руснаците напредваха с по 30 километра.

    Коментиран от #31

  • 23 Borislav Popov

    30 4 Отговор

    До коментар #20 от "РЗС":

    Ако не бяха руснаците - японците щяха да аргасват краварите като шкембе у дувар. Не се знаеше самураите на какво щяха да превърнат обора. Китай също дължи сегашната си съществуване на руснаците. Щото и там самураите ги бяха нагазили. Корея също .

    Коментиран от #26, #35

  • 24 РЗС

    14 26 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    борко, русия е безлюдна пустиня, човече. Населението на ес е 4 пъти повече от руското. Ако се пуснем руснаците ще ги убием с камъни, що мислиш правят само оръжия, на Путин му е ясно, че вечно пиян руснак е беззащитна гадинка, която си гледа само водката. Половината руска площ е необитема. У САЩ ги блъскат урагани ежегодно и ги накръщаваха със цялата азбука, тия са вечно у кредити и така ще си останат. Китай и Япония ги пляскат цунамита и земетресения през 3 месеца. Европа е земята която е най-благоприятна за живот и затова всички завират парите си тука и се бият за земята в европа.

    Коментиран от #25, #28

  • 25 Borislav Popov

    31 6 Отговор

    До коментар #24 от "РЗС":

    Бе ти в кой век живееш ? А би ли обяснил - как се завоюва и пази такава голяма територия ? То Хитлер и Наполеон го разбраха по трудния начин. Шведите също ! Не можеш ги уплаши руснаците! От друга страна - колко държави от ЕС ще рискуват една война с Русия ? Май николко !!

    Коментиран от #29

  • 26 РЗС

    4 20 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    единственото предимство на русия, е че ръководството са фанатизирани диктатори и са готови да си пратят цялото население на фронта и дори децата си без да им мигне окото. оня сталин щу негов народ е убил направо не е истина. не знам да има по-голяма жертва в историята от руската през всв. тая диващина плаши другите сили

    Коментиран от #27

  • 27 Borislav Popov

    28 4 Отговор

    До коментар #26 от "РЗС":

    И как например Путин е диктатор , а Макрон не ? Половин година се водят битки по улиците на Франция против Макрон ! Полицията бие по нареждането на Макрон !Колко пострадали имаше ? Какъв е той тогава ? Защо не се намесват от ООН и правата на човека ?
  • 28 Мда

    22 9 Отговор

    До коментар #24 от "РЗС":

    В пълна заблуда си. Европа умира заради своите действия и заради усилията на САЩ. Застаряваща, намаляващо население, нахлуващи мюсюлмани и всякакви чужди народи, изчерпани природни ресурси, замърсяване и отровена природа. Това е днешна Европа, която според теб ще управлява света ! Да не говорим за джендъри, родител 1 и 2 и т.н. ! Европа е мъртва, само още не го знае !

    Коментиран от #34

  • 29 РЗС

    8 13 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    Слабото място на хитлер е било именно силното на Сталин - единия иска да даде най-малко жертви, другия ще застреля майка си собственоръчно само да е неговата. Погледни жертвите през всв - съюзниците - 61 милиона, оста - 12 милиона. Райха е бил 90 милиона, а за загинали само 12, а русия сама е била 110 милиона и са затрили 30 милиона или 30% от всичкото руснак, а 20 милиона жертви са били военни, най-многото военни жертви у война давани на планетата от една държава. Престави си хитлер със същото мислене като сталин и ги пусне всичките военни, човек направо ще изметат русия за 3 месеца, райха е бил дисциплина дето и дръпнатите не са имали. Погледни ги,че райха са дали 8 милиона военни жертви срещу 20 на русия, ясно е кой е бил по-подготвен. Хитлер и издигнал Германия от една от най-мизерните държави до сила дето целия свят са се борили да ги надвият. Единсвено човечността на Хитлер спрямо собствения си народ му пречи да ги избие до крак всичките. Макарона и той ще го сменяват в недалечно бъдеще, нема го бъде тоя.
  • 30 мънфи

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анти седераст":

    Уничъмтъ транск.
  • 31 Статистика

    4 9 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    Каква Русия през 1941-45г? Русия победи Германия! Кога е било това? Щом не схващаш разликата между Русия и СССР не се изказвай по теми от които нищо не разбираш.
  • 32 hmhmhm

    4 3 Отговор
    Господата от Великобритания да си взимат решение за себе си не дават мнения и предложения. Айде у лево както и САЩ.
  • 33 hmhmhm

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Пфу":

    Не че нещо тук да прочете за русофили нещо нещо за Русия прочете ли? Вземай си хапчетата че май си пропуснал дозата.
  • 34 РЗС

    13 3 Отговор

    До коментар #28 от "Мда":

    момче събуди се, европа е обетованата земя на планетата, целия свят си праща децата да учат и живеят тука, всички технологии тръгват от европа, най-благоприятната земя за живеене, погледни ги другите територии - пустини, ледове и острови дето ги блъскат природни стихии дет що се сетиш - урагани, цунамита, земетресения, вулкани и прочие. Европа винаги е била империя и е колонизирала света.
  • 35 Рашка с чашка

    6 10 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    СССР се включва във войната срещу Япония след капитулацията на Германия, през лятото на 1945 година. Тогава американците са вече превзели Окинава. Толкова си неграмотен че нямам думи!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 РЗС

    6 9 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    отново ти казвам, много подценяваш малките народи, точно балканските народи са тези дето дават най-малко жертви и избиват най-много противници. Ние сме военни легенди, вземи прочети история, пак ти казвам СССР са били готови да жертват всеки един свой,за да вземат превес във война. Също така подценяваш англетата, франсетата и америте във всв, тяхната цел е постигната и това е да намалят и изтощят тежкия валяк на райха, дето ако точно те не са били, да са изнасилили сърпа със немския чук. Ако хитлер си беше пуснал всичките военни, съюзниците нямаха никакъв, ама никакъв шанс. Виждал ли си товарен влак как минава през преспа?
  • 38 Емил

    2 8 Отговор
    Русофилистични мечти! ЕС така здраво затисна Русия и САЩ, че пищтят кански (виж началните постове)!
  • 39 Реалист

    6 7 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Попоооооов, пак се изказа неподготвен - според теб защо Китай иска "пътя на коприната" бе? И преди ти казах - четииии попоооооов, мисли попоооооов. ЕС е НАЙ-БОГАТИЯ В СВЕТА с 650 ПЛАТЕЖОСПОСОБНИ жители. тебе не те включваме - старшините от запаса само ревете за пари. Икономически раша е на нивото на Португалия - четииии попооооов, мислииииии попооооооов. 2-та световна ако не бяха американците да ги снабдяват с техника и боеприпаси, рашка щеше да се казва Оостланд...

    Коментиран от #40

  • 40 РЗС

    4 7 Отговор

    До коментар #39 от "Реалист":

    може би знае да чете, но ако е така, то чете изцяло руска пропаганда. Още нещо много важно му убягва на русофилчето и то е важното участие на съюзниците на СССР, без тях руснаците са били гола вода и кал по врата. Много важна роля изиграва разработването на тюринг машината(първия познат компютър) от англетата, за разбиването на Енигма и още куп други ''незначителни'' постижения срещу германската империя.
  • 41 миро

    2 0 Отговор
    само го местим англия излиза ние влизаме и пак ще го преместа
  • 42 щщщщщ

    2 1 Отговор
    България винаги е била и ще си остане бедна държава.Дали във съюза или без него ние няма да се оправим.Така е все едно.Колкото можем да измъкнем от Европа ще ни е дюшеш.
  • 43 ела

    7 2 Отговор
    Да бъдеш приет в ЕС е лесно но да напуснеш ЕС е все едно да избягаш да се спасиш от " ада" .( моля Ви преди да направите коментар прочитете условията при които можете да напуснете ЕС.)
  • 44 Two Steps From Hell

    5 0 Отговор
    Ами ние?? Кога??
  • 45 Петко

    1 4 Отговор
    Статия от типа "мехлем за душата" на евразииски те пендели.. Един рубладжия казал друг предал.. Глупости, ама Ганьо нали си е с промит мозък и дерзае.
  • 46 vasik atanasova

    3 1 Отговор
    ТЯ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОСТАВА А ТЕ ИТАЛИЯ НАПУСКАЛА
    ДОЖИВЯХМЕ И ТОВА АНГЛИЯ И ИТАЛИЯ ДА НЕ СА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ А БЪЛГАРИЯ ДА Е ))
  • 47 Бай Тошо

    5 0 Отговор
    Може и да позная накрая ,че до 10 години ще се разпадне съюза
  • 48 ДОКО

    3 0 Отговор
    ПОСЛЕДНИ ЩЕ НАПУСНАТ ЕВРОПА ГЕНЕРАЛ БОКО ТЪПОКО И ЦВИЧКО УШКО..ПОСЛЕДНИ ДОКАТО ГЕПЯТ ВСЕКИ КИНТ ОПИ..ГАРАНТИРАНО ОТ БАБА ВАНГА..

    Коментиран от #49

  • 49 FOW

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "ДОКО":

    напълно съгласен, но си мисля е Унгария ще изпревари Италия -още другия месец
  • 50 Дончо

    1 0 Отговор
    Най-голям страх за САЩ и Русия е силна и независима Европа. Заради това организациите на Сората са така активни в Европа, а хакерите от Подмосковието са редовно на избори в Европа. А неопределения пол в Северна Европа е тест за окончателното съсипване на Европа. Представете си какво ще се случи ако Европа почне да купува газ и петрол директно от амуджите и си пусни една тръба до Либия примерно. Какво ще стане ако се въоръжава само с оръжие собствено производство и си прибере всички заводи извън Общостта ?
Новини по държави: