14 Март, 2019 18:39 3 642 8

Тръмп: Нов референдум за Брекзит е невъзможен

  • брекзит-
  • доналд тръмп-
  • великобритания-
  • тереза мей

Американският президент смята, че ново гласуване ще е несправедливо за онези, които вече подкрепиха излизане от ЕС

Тръмп: Нов референдум за Брекзит е невъзможен - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че нов референдум за Брекзит във Великобритания не е възможен, защото това ще бъде много несправедливо за онези, които са гласували за излизане от Европейския съюз, предаде AFP.

Тръмп заяви това преди началото на срещата си с премиера на Ирландия Лио Варадкар.

Президентът добави, че е изненадан до каква степен преговорите за Брекзит вървят "зле".

"Изненадан съм да видя колко зле протичат нещата. Честно казано, мисля, че това можеше да бъде договорено по друг начин", каза Тръмп по повод споразумението за Брекзит, което британските депутати отхвърлиха на два пъти.

Тръмп допълни, че дебатите за Брекзит "разделят страната" и каза, че е дал съвет на британския премиер Тереза Мей как да действа в преговорите за Брекзит, но тя не се е вслушала в него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е ТОооо

    49 3 Отговор
    Иска да разцепи Европа и ЕС щоту еврото им пречи и е по скъпо от пробития $. Терзка е агентка на чуждо разузнаване
  • 2 Госあ

    24 0 Отговор
    Ууууууу айде са ще се почне едно ухажване и лекции по демокрация 😂 се таа всъщност. Те бритите сами си вкараха автогол. Както се казва, когато един цвят падне от клона,не може да бъде върнат на дървото. Не мисля че повече на Англия ще бъде гледано с доверие и възприемана така безпрекословно в европейското семейство. Много ясно беше казано, след като искате да си тръгвате, решете и го направете го по бързо. Но цирковете са безкрайни,сега и рижия клоун се включи
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 среднощен

    11 1 Отговор
    Както биха казали в " Добрата Стара Англия" - "Западните отвъд океански колонии" нямат думата..!? Ама къде е тая Англия..!? Всичко е "пародия и гротеска"..!? Наднационалният елит си прави "гаргара" със националните ценности..!? Това, обаче, е възможно заради продажните политици..!!
  • 5 Туртлаков

    9 0 Отговор
    Тоя голям акънлия се извъди..............




    .
  • 6 Първо

    8 0 Отговор
    Да си гледа Америката ще е по-добре,че току виж му се наложи да се занимава с мексиканци и други латиноси на границата си. И второ ако се ограничи до коментари и действия само на територията на Северна Америка ще бъде добре за целия свят
  • 7 262

    0 0 Отговор
    Май не устиска и изпълзя на чело да се види кой какво е забърквал
  • 8 Иво

    0 0 Отговор
    Палячко, гле`й си държавата и не се меси в другите! Построй си стената с Мексико, ама както се пенеше на предизборните агитки - ...." ще я заплати Мексико...." К` во да кажа - спазвай си предизборните обещания, пумпал малоумен!