Отидете към основна версия

1 361 1

Румънският министър на правосъдието подаде оставка - Април 2019

  • румъния-
  • министър-
  • тудорел тоадер

Тудорел Тоадер забавил важни постановления

Снимка: БГНЕС/EPA

Румънският министър на правосъдието Тудорел Тоадер подаде оставка, съобщи радио „Свободна Европа“.

Управляващата в Румъния социалдемократическа партия обвинява Тоадер, че е бавил спешни постановления. Смята се, че правителството е оказало натиск за неговата оставка.

Смята се, че министърът е бил притиснат да напусне, заради забавянето на прокарването на законодателство, което според критиците ще ограничи борбата с корупцията в страната. В ЕС се обявиха срещу законопроекта.

Именно Тоадер поиска отстраняването на главния прокурор в отдела за борба с корупцията Лаура Кьовеши. В момента Кьовеши е водещ кандидат за главен прокурор на ЕС.

Беше поискано и уволнението на главния прокурор Августин Лазар, който е един от съюзниците на Кьовеши. Тоадер е подал оставката си пред премиера Виорика Данчила.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Румъния купува още F-16, не може да си позволи F-35

    Румънският министър на отбраната Габриел Леш заяви, че Букурещ може да подпише тази година договор за покупката на още пет изтребителя F-16 от Португа ...
    18.04.2019
    10 721
    66
  • Румъния внася пакистанци

    До 500 000 души е готов да изпрати Пакистан в Румъния. Новината дойде след среща между pyмънcĸия пocлaниĸ в cтpaнaтa Hиĸoлaйe Гoя и cъвeтниĸът нa пaĸи ...
    18.04.2019
    3 430
    26
Новини по държави: