Last news in Fakti

19 Април, 2019 19:00 1 355 1

Румънският министър на правосъдието подаде оставка - Април 2019

  • румъния-
  • министър-
  • тудорел тоадер

Тудорел Тоадер забавил важни постановления

Румънският министър на правосъдието подаде оставка - Април 2019 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Румънският министър на правосъдието Тудорел Тоадер подаде оставка, съобщи радио „Свободна Европа“.

Управляващата в Румъния социалдемократическа партия обвинява Тоадер, че е бавил спешни постановления. Смята се, че правителството е оказало натиск за неговата оставка.

Смята се, че министърът е бил притиснат да напусне, заради забавянето на прокарването на законодателство, което според критиците ще ограничи борбата с корупцията в страната. В ЕС се обявиха срещу законопроекта.

Именно Тоадер поиска отстраняването на главния прокурор в отдела за борба с корупцията Лаура Кьовеши. В момента Кьовеши е водещ кандидат за главен прокурор на ЕС.

Беше поискано и уволнението на главния прокурор Августин Лазар, който е един от съюзниците на Кьовеши. Тоадер е подал оставката си пред премиера Виорика Данчила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мисията Невъзможна

    7 2 Отговор
    Чета и влизам в депресия - ТУКА в таа балканска клоака, КОГА ще си намерим отговорни и съвестни хора в ръководните постове и институции??!! Егати късмета - една река ни дели, а нищо нормално не покълва тука...
Новини по държави: