Отидете към основна версия

2 894 4

Кремъл: Тръмп има добри намерения за ядреното разоръжаване

  • ядрена бомба-
  • доналд тръмп

Засега нищо по темата не е обсъждано на експертно ниво между САЩ и Русия, заяви говорителят на Путин

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доналд Тръмп има добри намерения за ядреното разоръжаване, но САЩ не са обсъждали темата с Русия на ниво експерти, заяви говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Разбира се, всякакви инициативи за съкращаване на ядрените потенциали се приветстват, но в случая е трудно да се коментират общи приказки. Намеренията са добри, но би било хубаво да се знаят подробности за това, което има предвид президентът Тръмп и дали е имало някакви предварителни контакти по въпроса", каза Песков. Той уточни, че доколкото му е известно, "американските експерти не са обсъждали тази тема с руските си колеги".

Поради това инициативата на Тръмп може да се приветства като изразено намерение, но засега не бива да се оценява като сериозна инициатива, тъй като такава няма, добави Песков.

Би било идеално целият свят да се освободи от ядрените оръжия, но тогава бихме се лишили от възпиращия фактор, който гарантира, че "никой няма да прояви лудост и няма да извърши някоя чудовищна грешка", отбеляза Песков.

Президентът Тръмп вече се обяви за отказ от ядреното оръжие, от което според него трябва да се откажат също Москва и Пекин.

Според статия във в. "Вашингтон пост" Тръмп е наредил на правителството си да изготви нови споразумения за контрол над въоръженията с Русия и Китай, като е изтъкнал високите разходи на ядрена надпревара в 21-и век.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп и Путин - спешно по телефона

    Президентите на САЩ и Русия, Доналд Тръмп и Владимир Путин, са разговаряли по телефона малко повече от един час, съобщи говорителката на Белия дом Сар ...
    03.05.2019
    12 350
    89
  • Тръмп: Икономиката ни е супер, вдигаме стената

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали американския икономически растеж и разкритикува опонентите си от Демократическата партия по време на митинг в ...
    28.04.2019
    3 685
    46
  • Президентите и пресата... трудно е!

    Президентите винаги са имали различия с медиите, но не е необходимо те да са пропити със злоба. Това заяви историкът и писател Рон Черноу на годишната ...
    28.04.2019
    1 471
    2
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания