Last news in Fakti

28 Април, 2019 15:59 3 675 46

Тръмп: Икономиката ни е супер, вдигаме стената

  • сащ-
  • доналд тръмп

Президентът на САЩ похвали американския икономически растеж и разкритикува опонентите си от Демократическата партия на митинг в Грийн бей

Тръмп: Икономиката ни е супер, вдигаме стената - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали американския икономически растеж и разкритикува опонентите си от Демократическата партия по време на митинг в Грийн бей в щата Уисконсин, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп припомни, че икономическият растеж е бил 3,2 процента през първото тримесечие на годината и изтъкна постигнатото в областта на намаляване на бедността на американските семейства и увеличаване на заетостта в Уисконсин. Президентът отново обеща да издигне стена по границата с Мексико и да представи план за здравеопазването след президентските избори.

Той спомена и опонентите си сред демократите, като използва прякорите, които им е дал. Тръмп говори за Заспалия Джо, визирайки Джо Байдън, и за Лудия Бърни, визирайки Бърни Сандърс. За Елизабет Уорън, която нарича Покахонтас, Тръмп прогнозира, че с нейната кандидатура за изборите вече е свършено.

Заради митинга в Уисконсин Тръмп пропусна ежегодната вечеря на кореспондентите в Белия дом. "Има ли друго място, на което да е по-забавно от митинг на Тръмп?", попита той привържениците си.
Заедно с Тръмп вечерята на кореспондентите пропусна и говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Тя придружи Тръмп в Уисконсин и каза, че е много горда, че работи за президента.

В началото на митинга обаче Тръмп говори за стрелбата в синагога в Калифорния, в която бе убита една жена и трима души бяха ранени.

"Тази вечер сърцето на Америка е с жертвите на ужасяващата стрелба в синагога. Цялата наша нация е в траур, моли се за ранените и изказва солидарността си с еврейската общност. Ние осъждаме енергично злините на антисемитизма и на омразата, които трябва да бъдат победени", каза републиканецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русия е джудже

    19 24 Отговор
    Руските икономически джуджета не харесват това.
  • 2 Merylin

    30 18 Отговор
    ами как да не е добра , като се краде от цял свят каквото може
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 тото

    28 14 Отговор
    Е как няма икономиката да им е супер, като напечатат десетина милиарда долара за сметка на целия останал свят, който търгува с долари!

    Коментиран от #7, #8, #31

  • 5 густо майна

    17 3 Отговор
    ха ха тоя Тръмп страшно ме кефи,с тия прякори дето им е дал на лузърите,не ми се вярва да живее в заблуждение относно икономиката на Америка.
  • 6 густо майна

    14 3 Отговор
    че краднат много, то е от ясно по ясно,ама то кой ли не крадне,нали не мислете че апартаментите са купени от закуски
  • 7 ПОЗНАВАЧ

    16 15 Отговор

    До коментар #4 от "тото":

    Е как целия свят продължава да ползва долари въпреки всичко, а не ще и никога няма да иска рубли примерно? Това такива с две гънки в мозъка никога няма да разберат...

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 тото

    13 14 Отговор

    До коментар #7 от "ПОЗНАВАЧ":

    Ти изобщо не знаеш колко хиляди трилиона са в обръщение и никой не може да им хване края! Така, че ФЕД си печатат хартиики без покритие и те плащат да тролиш пропагандата на сорос

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хаха

    14 10 Отговор
    Икономиката им била супер!!!!! Аман от предизборни небивалици,че е супер за богатите е супер,спор няма,ама Тръмп що не пита обикновените американци, които бачкат по 16 часа на ден за наема,хляба, сметките и данъците дали е супер.......има една държава в която дивият капитализъм е в своя апогей и това е САЩ

    Коментиран от #14, #33

  • 12 646

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "тото":

    Хиляди трилиони батко :/ Колко си прост.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 анонимен

    11 11 Отговор

    До коментар #13 от "тото":

    Като брой банкноти в обръщение има 1.7 трилиона.Не виждам това какво общо има ? Имат пари харчат си.Руснаците са мижитурки и немогат да харчат. Какво има да разтягаш повече безмислени ластици.
  • 16 Хаха

    11 14 Отговор

    До коментар #14 от "анонимен":

    Наивен смотаняк,да предположим,че работиш в една от най богатите компании,тази на Мъск,там средната заплата е 4300 долара на месец,средният наем на месец е 2500-3000 долара, добави сметки,храна,данъци,ако не бачкаш и на още едно място ,гладуваш.ХАмериканския чергарски начин на живот там където има работа /Ние казваме "да гониш Михаля", ама те го гонят наистина/ Там къщичка ще купиш ако излезеш в пенсия. Лошо е, че се опитват да го втълпят и на нас. По - логично е да проповядват номадските ценности и ние да се интигрираме към ромите, а не обратно. Аман от сбъркани....

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Стамат

    8 13 Отговор
    За каква икономика говори този сламения . Дължат пари на целия свят и е достатъчно само Китай да спре да търгува с долара и краварските гъзове ще свирят като на отърван влак свирката

    Коментиран от #24

  • 19 Хаха

    7 9 Отговор

    До коментар #17 от "ruski debil":

    Смотльо, много евтино лъжеш.В Америка за по $1000 са само в незнайните села на квадратните щати къдео и аз не им знам имената а там където искаш да живееш наем за двустаен под $2500 няма и къща под наем за под $3000 няма ....

    Коментиран от #26

  • 20 Българин

    8 5 Отговор
    Тоя по изпечен лъжец и от наш Бойко,по същия начин ги сапунисва,мЪ на негърчетата от гетата не им е до сапунка
  • 21 Донал Смрад

    9 6 Отговор
    Супер е за 3 години теглил 7 трилиона$ направо цъфтят! Глупака Тръм с това ще бъде запомнен!

    Коментиран от #44

  • 22 Да да

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "ПОЗНАВАЧ":

    Както вече писах няколко пъти - Ако успееш да убедиш човек с две гънки(русофилистик) в нещо,то най-вероятно вече има трета гънка и няма да иска да чуе за кочината! Прехода от 2 до 3 гънки е най-труден,защото това е разрастване на капацитета с 1/3.Единственият ден в живота им в който може да са щаслтиви е денят в който руска ядрена ракета достигне САЩ. А преди 30 години и до Германия да идеше,пак щяха да са щастливи!

    Коментиран от #25

  • 23 лудия бай Дончу

    5 7 Отговор
    икономика на глинени крака

    Коментиран от #27

  • 24 Да да

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "Стамат":

    И защо Китай не спира да търгува с долара? Ми поне Матушка да спре. Дори не разбирам,защо пресмятат заплата във Венецуела в долари! Хората взимаха милиони боливъри,а по заможните с 1000 долара,даже милиарди! А сега заради лошите американци взимат само десетки хиляди боливари!!! Напиши вълшебната думичка - ЩЕ
  • 25 РуСофил

    5 4 Отговор

    До коментар #22 от "Да да":

    2 гънки е добре,щото на америкамопитеците мозъчетата им са полирани като витски камък

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Да да

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "РуСофил":

    Много оригинално ! То се личи че си с една гънка за равновесие,но проблема е че не ти пука.Къртици - всичко знаят, но не могат да виждат!Чули от някъде - Ехото на Москва :D. Щях да се засегна примерно,ако оборота между пРосия и Китай надхвърля 10 трилиона ,чакай че пак фалшивата валута ми е в главата! Поне в рубли да беше толкова!
  • 29 Савата

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "анонимен":

    И какво излезе според теб.В Русия среден доход 1250 долара на месец.По-добре от България.И някои съжаляват руснаците ,а не виждат себе си.

    Коментиран от #30

  • 30 RUSKI debil

    6 5 Отговор

    До коментар #29 от "Савата":

    Средна заплата в Русия 1250$ ???? Ти на отвито ли си спал ? Средната заплата в РУсия е около 1000 ЛЕВА на месец ,а не долара.Ти още малко ще ги изкараш равни с развитите страни.Руснаците живеят по-бедно и по-мизерно от българите ,освен това българина за един живот събира повече пари от руснака ,според статистиката.Че лижеш руските задници е видно ,ама го карай по-кротко !!

    Коментиран от #39

  • 31 Големия Хур

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "тото":

    Ми и Русия да напечата рубли, ама те стават само за WC то.
  • 32 Хаха

    7 5 Отговор
    Тъпоъгълник,ограмоти се............Средностатистическото американско домакинство трябва да изкарва поне по 7000 долара на месец, за да може да си позволи да живее под наем в някой от седемте най-големи града в страната, пише онлайн изданието Moneyish.

    Данните са от проучване на SmartAsset, което изследва цените на двустайните апартаменти и ги съпоставя с равнището на доходите.

    Оказва се, че най-скъпи са наемите в Сан Франциско (4 382 долара на месец за апартамент с две спални), Ню Йорк (3 789 долара) и Бостън (3 356 долара). За да изчислят необходимия доход, от SmartAsset взимат за база процента от него, който отива за плащане на наема.

    Счита се, че този дял не бива да надхвърля 30% от общите разходи, защото се превръща в твърде тежко бреме и не може да бъде поддържан в дългосрочен план.

    Простата сметка показва, че за да може да живее спокойно под наем, без да се притеснява от евентуални финансови проблеми, едно домакинство в Сан Франциско трябва да изкарва минимум 180 000 долара на година. За Ню Йорк необходимата сума е малко над 150 000 долара, а за Бостън - 135 000.

    Другият тревожен факт, който се посочва в изследването, е, че ако един човек работи по 40 часа седмично, получавайки минималната почасово заплащане от 7.25 долара, той няма да може да си плаща наема в нито един от градовете в Топ 25. Необходими са му поне три пъти повече средства.

    С други думи човек трябва да работи по 122 часа на седмица целогодишно, което означава три поз

    Коментиран от #37

  • 33 Борис

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хаха":

    Ти за САЩ от Работническо дело ли още се информираш, бе пишлигарник? Виж календара, вече не сме 1980г. шушляк.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Иван

    7 3 Отговор
    По данни на DW, през март 2018 средната номинална месечна заплата в Руската федерация е била 38 600 рубли, което се равнява на около 610 евро. Най-високата заплата е регистрирана в района на Чукотка - става дума за 1460 евро. На второ място се нарежда Ямало-Ненецкият автономен окръг със средна номинална заплата от 1365 евро. Москва заема третата позиция с 1270 евро средномесечна номинална заплата. Най-ниско месечно възнаграждение получават жителите на Севорнакавказката област - 325 евро в Дагестан, 330 евро в Кабардино-Балкария и 335 евро в Ингушетия.

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ruski debil

    6 3 Отговор

    До коментар #36 от "осведомен":

    Какви комунални разходи бе сволоч ?? Айде ще ти направя сравнение.Ток ,вода ,парно и други разходи за апартамент в Русия 190лв ,а в САЩ 260лв.Литър бензин в Русия 1.20лв,а в САЩ 1.28лв.Прясно мляко 1.58лв.,в САЩ 1.44лв. и.т.н..Някои продукти в САЩ са с една идея по-скъпи но в края на месеца американците взимат 5 пъти по-големи заплати от руските получовеци.Сега по-ясно ли ти стана сволоч ??
  • 39 Савата

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "RUSKI debil":

    Не съм спал на открито,а коментирам номер 14.Който не знам защо е изтрит от модераторите.Дали пък да е казал нещо неудобно за официалната пропаганда.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ASD

    1 2 Отговор
    Силния икономически "ръст" се дължи на взривообразното увеличаване на външния дълг. Казано по-просто Тръмп помпа пари в американската икономика с надежда, че тя ще отлепи, обаче реалните показатели /заетост, потребление суровини, потребление гориво, потребление ток, цена на превозите, количество товари и тн./ са в низходяща посока. Колко време САЩ ще продължат да увеличават с все по-нарастващо темпо външния си дълг преди нещата да се сринат е математическа задача. Решението е 2021 или дори средата на 2020.
  • 43 Гост

    1 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: намаляване на бедността на американските семейства и увеличаване на заетостта в Уисконсин.
    А, че то има ли бедност в щатите?! Нали нашите американофили твърдят, че там е земен рай ? Да няма грешка Тръмп? В щатите не може да има бедни, няма наркомания, сегрегация, психари с автомати и т.н. Това е в "кочината Рашка" или бъркам?

    Коментиран от #45

  • 44 стоян

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Донал Смрад":

    До 21 ком =А вашия Путин що не тегли заеми да станат богати бедните руснаци- или поне да печата рубли както американците печатат долари =Я обясни че не разбирам
  • 45 Борис

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    Не, не бъркаш. Апропо в САЩ психари с автомати, а в Рашистан канибали, или нещо бъркам???
  • 46 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    КАТО ИМАШ СУПЕР ИКОНОМИКА ,ЗАЩО ПРЕДПРИЕМАШ ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ КЪМ КОНКУРЕНТИТЕ В СВЕТОВНИЯ ПАЗАРЕН МЕХАНИЗЪМ !?!?!? ИМАШ СТОКА ПРОДАВАШ -ИМАШ ПАРИ КУПУВАШ - ЦЕНАТА ПО ДОГОВАРЯНЕ ,А И ЗА СТОЙНОСТТА НА ПАРИТЕ СЪЩО ДОГОВАРЯНЕ ...-"ЕХ БАНКИ ...ЕХ КЕФ ...НАШИ СА БАНКИТЕ ...ГОЛЯМ КЕФ - НАГИЛА -НАГИЛА "!?!?!?