Last news in Fakti

28 Април, 2019 09:07 1 458 2

Президентите и пресата... трудно е!

  • доналд тръмп-
  • сащ

Доналд Тръмп пропусна тактично годишната вечеря на асоциацията на кореспондентите в Белия дом

Президентите и пресата... трудно е! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентите винаги са имали различия с медиите, но не е необходимо те да са пропити със злоба. Това заяви историкът и писател Рон Черноу на годишната вечеря на асоциацията на кореспондентите в Белия дом, предаде Асошиейтед прес. По традиция на вечерята на асоциацията на кореспондентите в Белия дом за главен оратор е канен комик, но този път задачата бе поверена на историк.

Черноу каза, че отношенията между президентите и пресата са неизбежно трудни и припомни, че Джордж Вашингтон също е смятал, че не е бил разбиран и че е бил оклеветяван от журналистите, но това не е прераснало във вендета.

Председателят на асоциацията Оливър Нокс пък каза, че понятията "фалшиви новини" и "враг на народа", които Доналд Тръмп използва по адрес на медиите, не са нито смешни, нито пък достойни за президент.

Доналд Тръмп, както и говорителката на Белия дом Сара Сандърс, пропуснаха проявата, за да бъдат на митинг в Уисконсин. Традицията на вечерята датира от 1921 г. От 1980 г всички президенти, без Роналд Рейгън през 1981 г., когато се възстановява от покушение, присъстват на тази вечеря.

Председателят на асоциацията на кореспондентите прочете и писмо от семейството на журналиста Остин Тайс, в което се настоява за неговото освобождаване от плен в Сирия. Там той беше похитен през 2012 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хрониките на Евразия

    0 0 Отговор
    Всички в САЩ са руски шпиони !
  • 2 Тръмп

    0 0 Отговор
    Хилъри,Обама и Сорос играят за Путин!!!:):):)