Отидете към основна версия

2 512 10

Папа Франциск: Северна Македония свързва Изтока и Запада

  • северна македония-
  • посещение-
  • папа франциск

Папата поздрави страната за мира между етническите групи в нея

Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония свързва Изтока и Запада. Това заяви папа Франциск при посещението си в Северна Македония, съобщи Македония Time.

Той благодари на северномакедонските президент и премиер за поканата да посети страната. Папата поздрави различни религиозни общности в страната.

„Тук хората от различни общности са създали мозайка, според която всяко парче е съществена част от уникалността на красотата на цялото. Тук виждаме как се свързват различни религиозни и етнически идентичности между македонци, албанци, сърби, хървати и други хора. Тази красота ще стане по-очевадна до степен, в която ще я предадете и оставите в сърцата на следващите поколения. Поздравявам католическата общност в страната, която е неразделна част от вашето общество и споделя напълно, радостите, загриженостите и ежедневието на хората.

Вашата страна е мост между Изтока и Запада и място за срещи на множество културни течения, въплъщавайки отличителните белези на този регион. Със своите крепости и великолепни иконостаси на своите древни църкви, които говорят за християнското присъствие от апостолските времена, Северна Македония отразява цялото богатство на своята древна култура“, заяви папа Франциск.

Той изрази подкрепа към интеграцията на страната в Европа, изразявайки надежда, че тя ще има позитивно влияние на региона на Западните Балкани с уважение към разнообразите за основни права. Папата призова за уважение към достойнството на всяка човешка личност, заявявайки, че така ще се гарантира мир и просперитет на страната.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: