Last news in Fakti

7 Май, 2019 16:09 2 500 10

Папа Франциск: Северна Македония свързва Изтока и Запада

  • северна македония-
  • посещение-
  • папа франциск

Папата поздрави страната за мира между етническите групи в нея

Папа Франциск: Северна Македония свързва Изтока и Запада - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония свързва Изтока и Запада. Това заяви папа Франциск при посещението си в Северна Македония, съобщи Македония Time.

Той благодари на северномакедонските президент и премиер за поканата да посети страната. Папата поздрави различни религиозни общности в страната.

„Тук хората от различни общности са създали мозайка, според която всяко парче е съществена част от уникалността на красотата на цялото. Тук виждаме как се свързват различни религиозни и етнически идентичности между македонци, албанци, сърби, хървати и други хора. Тази красота ще стане по-очевадна до степен, в която ще я предадете и оставите в сърцата на следващите поколения. Поздравявам католическата общност в страната, която е неразделна част от вашето общество и споделя напълно, радостите, загриженостите и ежедневието на хората.

Вашата страна е мост между Изтока и Запада и място за срещи на множество културни течения, въплъщавайки отличителните белези на този регион. Със своите крепости и великолепни иконостаси на своите древни църкви, които говорят за християнското присъствие от апостолските времена, Северна Македония отразява цялото богатство на своята древна култура“, заяви папа Франциск.

Той изрази подкрепа към интеграцията на страната в Европа, изразявайки надежда, че тя ще има позитивно влияние на региона на Западните Балкани с уважение към разнообразите за основни права. Папата призова за уважение към достойнството на всяка човешка личност, заявявайки, че така ще се гарантира мир и просперитет на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Атеиста

    45 3 Отговор
    Като беше в България ние свързвахме Изтока със Запада в Скопие Македония свързва Изток със Запад! Сага ще каже че Господ иска Македония да стане член на НАТО!

    Коментиран от #5, #8

  • 3 пепино

    24 4 Отговор
    Папата сигурно има предвид нас - изтока и сърбия - запада
  • 4 папец

    13 4 Отговор
    папай ми ........
  • 5 Румяна Костова

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Атеиста":

    Нищо чудно, нали е говорител на Господа . Папата изяви преди време, че да си гей вече не е грях. Ако Господ Бог си е променил мнението по отношението н п@д@рите, какво му струва и да се обвърже със влизането на Македония в НАТО 😊
  • 6 Хахаха папата е гей

    3 2 Отговор
    Свърза велика албания с умрялата тОрция
  • 7 ЧБЯ

    9 1 Отговор
    Не разбирам, как така е на север, а свързва изтока и запада.
  • 8 Не бе,

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Атеиста":

    на нас ни каза, че свързваме Изтока и Юга. Требе само да го питаме дека да дирим Екватора, де се намира според тези разпределения на Света???
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Анонимен

    1 3 Отговор
    Мисля,че папа Франциск има предвид,както и в България, така и в С.Македония православните християни
    и католиците дори ида има различия между нас ,все пак сме задружни и си помагаме винаги.
Новини по държави: