Отидете към основна версия

1 085 0

Бурни спорове в гръцкия парламент

  • гърция-
  • парламент-
  • алексис ципрас

Спорове по време на дебатите за вот на доверие за правителството

Снимка: БГНЕС/EPA

Спорове между гръцкия премиер и лидера на партията „Нова демокрация“ белязаха първия ден от дебатите за вот на доверие към правителството в парламента на Гърция, съобщи Катимерини.

Премиерът Алексис Ципрас сам поиска парламентът да гласува нов вот на доверие към неговото правителство. В същото време лидерът на „Нова демокрация“ Кириакос Мицотакис го обвини в поведение, което не е държавническо.

Той визира действията на премиера по време на пожарите в източната част на Атика и скандалите с алтернативния министър на здравеопазването Павлос Полакиус. Мицотакис се позова и на снимки, които показват премиера на луксозна яхта непосредствено след пожарите през миналото лято.

„Моралното предимство на премиера потъна в сините води на Йонийско море. Гърците виждат вашата паника и усилията ви да ги заблудите отново“, заяви Мицотакис.

Ципрас определи информациите за неговото присъствие на яхтата като слухове. Той обвини и Нова демокрация, че работи по таен план с МВФ за налагане на допълнителни ограничения на Гърция.

Според премиера Мицотакис е свързан с кандидата за председател на ЕК на ЕНП Манфред Вебер, който вече отправи критики към премиера.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Стачка спира морския транспорт в Гърция

    Морският транспорт в Гърция ще спре от тази нощ заради стачка на моряците. Туристите масово променят резервациите си за пътуване, съобщи БНР. От та ...
    02.07.2019
    1 076
    2
  • Съседите намаляват данъците

    С близо 1 млрд. EUR ще бъде намалена данъчната тежест в Гърция през текущата година. Възможността за това е големият бюджетен излишък, който правителс ...
    02.05.2019
    1 839
    7
  • Транспортна стачка парализира Гърция за 1 май

    По информация на посолството на България в Атина за 1 май 2019 г. в Гърция е обявена 24-часова транспортна стачка, която ще засегне автобусния, тролей ...
    30.04.2019
    1 221
    4
Новини по държави: