Last news in Fakti

2 Юли, 2019 14:00 1 068 2

Стачка спира морския транспорт в Гърция

  • гърция-
  • стачка-
  • транспорт

Пристанищата затварят за 24 часа

Стачка спира морския транспорт в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Морският транспорт в Гърция ще спре от тази нощ заради стачка на моряците. Туристите масово променят резервациите си за пътуване, съобщи БНР.

От тази нощ за 24 часа всички гръцки пристанища затварят по решение на синдиката на работещите в морския транспорт.

Няма да се движат фериботи и товарни кораби.

След дълги спорове и преговори с работодателите гръцките моряци не постигнаха споразумение за увеличение на заплатите, за колективни трудови договори и решаване на част от проблемите в сектора.

Туристите закупили билети за пътуване утре масово променят датите на отплаване. За сега няма съобщение, че след стачката ще се пуснат допълнителни фериботи.

От туристическия бранш призовават моряците да отменят протестите, за да не създават напрежение сред туристите.

От днес в Гърция навлиза гореща вълна с температури до 41 градуса, а спирането на фериботите ще принуди много туристи да чакат по пристанищата в това време.

Синдикатите отказват компромис и притискат работодателите със стачка в разгара на туристическия сезон.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мутра-хотелиер

    2 4 Отговор
    никой в ​​Гърция за почивка - всички в нашето море това лято

    Коментиран от #2

  • 2 туризъмбг

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "мутра-хотелиер":

    Баце мутра, направо давай сметка всички да си изпращат заделените парици за почивка направо на теб и изобщо да бчне те безпокоят да идват ! А за останалото опашки по гранците и пр. с цел възпрепятстване, ще се погрижи баш мутрата Спасител на Западните Балкани, а от днес и на чиновниците в ЕС !
Новини по държави: