Отидете към основна версия

13 100 29

Истанбул се готви за война срещу Ердоган

  • екрем имамоглу-
  • турция-
  • истанбул-
  • избори-
  • кмет-
  • реджеп ердоган

Жителите на мегаполиса отменят резервации за почивка, за да участват в повторните избори за кмет на 23 юни 

Снимки: БГНЕС/ЕРА

Жителите на Истанбул отменят резервации за почивка, за да участват в повторните избори за кмет на метрополията на 23 юни, съобщава в."Хюриет дейли нюз", като се позовава на председателя на Асоциацията на турските туристически агенции Фируз Баглъкая.

След като Висшата избирателна комисия нареди повторение на изборите за кмет на Истанбул на 23 юни, 90 процента от направилите резервации за почивка са поискали да анулират туристическите си пакети или да променят датата за почивка, посочил Баглъкая.

Той е заявил, че клиентите могат да си получат в пълен размер внесените пари, ако отменят пътуването си три дни преди началото на почивката, при положение че имат застраховка за отмяна на пътуване.

Висшата избирателна комисия отмени в понеделник резултатите от изборите за кмет на Истанбул, произведени на 31 март, на които кандидатът на управляващата Партия на справедливостта и развитието Бинали Йълдъръм претърпя поражение от Екрем Имамоглу от опозиционната Народнорепубликанска партия.

ВИК се произнесе в полза на Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеп Ердоган, която оспорва резултата в Истанбул и твърди, че вотът е бил белязан от нередности.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: