Отидете към основна версия

20 352 172

Британските специални сили готови за Русия

  • великобритания-
  • специални сили-
  • военни

Нова концепция за работата на специалните части

Снимка: Shutterstock

Специалните сили на Великобритания са готови да получат нова мисия, свързана с противодействия на руските или други сили по света, съобщи Би Би Си.

В страната вече е била изготвена нова концепция за планиране на специални акции. В нея се включва промяна на структурата на специалните военни единици .

В момента планът се разглежда от военните, като скоро ще бъде изпратен за одобрение на правителството. Основната цел е възможността за изпращане на военни на места, където позиционирането на войски би било трудно.

Възможни са действия в балтийска или африканска държава, за да могат точно да бъдат определени руските дейности. През последните 20 години британските специални сили действаха предимно в Близкия Изток.

Сега антитерористичните задачи ще намалеят и ще се обърне внимание на международните опасности. Самите военни ще работят в пряко сътрудничество с МИ6.

Британски военни вече са заявявали, че авторитарни сили успяват да използват междинното състояние между мир и конфликт, за да действат по своите цели. В момента Западът търси варианти за отговори на агресивни действия, които да не доведат до военен конфликт.

Възможно е да се отдаде повече внимание на киберпространство. На специалните части вероятно ще им бъдат вменени повече наблюдателни функции.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: