Отидете към основна версия

3 376 14

Северна Македония благодари на България

  • северна македония-
  • стево пендаровски-
  • бойко борисов

Стево Пендаровски разговаря с Бойко Борисов

Снимка: Министерски съвет

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски благодари за активната подкрепа, която България оказва на неговата страна по нейния път за членство в ЕС.

Пендаровски разговаря българския премиер Бойко Борисов по време на срещата на балканските лидери в Сараево. Според него дипломатическите отношения между двете държави са прекрасни и е добре да се намери начин за по-добра работа на общата комисия за културното наследство.

„Вие сте най-големия ни поддръжник. Благодарим за вашата подкрепа“, заяви Пендаровски по време на срещата с Борисов.

„Благодаря Ви за това, че истината за общата ни история вече е призната, а това е единственото, което ние искахме. С подписването на двустранното споразумение за приятелство ние дадохме европейска перспектива на македонските граждани и създадохме условия за подписването на споразумението от Преспа“, заяви Борисов.

Борисов е разговарял и с председателя на Тристранното председателство на Босна и Херцеговина Милорад Додик, с когото обсъдиха възможностите за европейската интеграция на страната и двустранните отношения.

Двамата се съгласиха, че е важно да има свързаност в областта на инфраструктурата, бизнеса и дигитализацията между младите хора.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: