Last news in Fakti

9 Юли, 2019 18:32 2 217 12

Турция твърдо подкрепя Северна Македония

  • северна македония-
  • нато-
  • турция

Стево Пендаровски разговаря с Реджеп Ердоган

Турция твърдо подкрепя Северна Македония - 1
Снимка: Shutterstock

Турция изцяло подкрепя Северна Македония в желанието ѝ да стане член на НАТО, съобщи B92.

Македонският президент Стево Пендаровски проведе разговори с турския президент Реджеп Ердоган. Двамата разговаряха на срещата на балканските лидери в Босна и Херцеговина.

Двамата са заявили, че са доволни от двустранните отношения. Отбелязали са и увеличението на стокообмена през последната година. Обсъдено е било разширяване на икономическото сътрудничество.

Пендаровски е заявил, че очаква турският парламент да ратифицира присъединителния протокол на Северна Македония за НАТО. Турски представители вече заявиха, че това ще стане в близки срокове.

Ердоган увери македонския президент, че неговата страна изцяло подкрепя членството на Северна Македония в НАТО. Пендаровски е отправил и официална покана на турския президент за посещение в Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоган

    12 11 Отговор
    Северна Македония е наша!

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ердоган

    8 17 Отговор
    Северна Македония е на Албания.Точка!
  • 4 И те

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ердоган":

    Твоя задник също
  • 5 гост

    4 15 Отговор
    Ххахахаха..тоя малоумник пак се изцепи ...абе Ердооо никой те не бръсне за слива ,въпрос на време е да ти бият шута ...той подкрепял Македония за НАТО ... лошо нема ,поне ни весели най-редовно...шебека му с шебек
  • 6 Едва ли има някой не разбрал освен дежур

    14 4 Отговор
    амеби, Че каквото каже султана това става. Щом е казал, че подкрепя значи македонците са в НАТО.
  • 7 било

    8 0 Отговор
    Около 5 века Гърция,България.Сърбия и др.са в Османската Империя!?Ама сега е друго време!Така е!
  • 8 гост

    3 9 Отговор
    Прав си ,минало-бешело,,иде време гърчулята да си приберат Константинопол , ние - Одрин,а Анкара столица на Кюрдистан да стане...

    Коментиран от #9

  • 9 Sokolka

    12 5 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    И ти си прав иде време Турките да си вземат Филибе Къръджъали хаскьой Шумлу Русчук Делиормана щото Лозанския договор свършва на 2023 год.купеайте си памперсите .
  • 10 Биоробот2

    8 0 Отговор
    Малееей какъв ташаклия.Все едно Тангра каза че Северна Македония вече е в НАТО.Ееех щом Ердо каза така ние Ко да кажем,щем не щем ще ги поздравим за добре дошли в НАТО.😉😭😭😭
  • 11 Инфо

    2 1 Отговор
    Съобщение за турските планове за проучване на петрола близо до Кипър бе публикувано днес от Министерството на външните работи на Египет. В изявлението се подчертава, че "решимостта на Турция да продължи едностранните си инициативи увеличава степента на напрежение в източната част на Средиземно море. Египет подчертава необходимостта от не ескалиране на положението и спазване на правилата на международното право", заключава изявлението на египетското външно министерство.
  • 12 Македония е обречена

    0 0 Отговор
    Дупе да им е яко на македонците ако те и Албания се присъединят към ЕС и на практика станат една държава. За съжаление същото се отнася и за нас макар и в по-малка степен.
Новини по държави: