Last news in Fakti

14 Юли, 2019 09:35 3 138 11

Призив за предсрочни избори в Северна Македония

  • северна македония-
  • избори-
  • парламент

Опозицията готова да организира протести

Призив за предсрочни избори в Северна Македония - 1
Снимка: Shutterstock

Опозицията в Северна Македония призова за предсрочни избори в страната, съобщи Алсат М.

Призивът дойде от лидера на опозиционната ВМРО – ДПМНЕ Кристиан Мицовски. Той заяви, че се разглежда и варианта за организиране на мирни протести.

„Това, което се случва в Северна Македония трябва да приключи с предсрочни избори. Организирането на мирни протести е вариант за нас. Това ще стане или само с нашата партия, или с всички опозиционни партии. Нашата позиция за споразумението от Преспа е същата и ние смятаме, че то пряко засяга особеностите на нашата държава и нация“, заяви Мицовски.

Той заяви, че има нужда от подкрепата на 80 депутата, за да може въпроса да бъде придвижен. Според него няма политическа атмосфера за диалог между опозиция и правителство.

Мицовски визира редицата дела, заведени срещу челнове на ВМРО – ДПМНЕ. В момента бившия лидер на партията и македонски премиер Никола Груевски се окрива в Унгария, след като беше осъден.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    19 1 Отговор
    Сега е момента ГЕРБ да се регистрират в ЦИК на Северна Македония,после вече е лесно.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Начо

    4 0 Отговор
    Закривай
  • 4 Нстя от селата около Каспичан

    1 1 Отговор
    Правя като яятъра и гълтам
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Олег

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Наско от каспичан":

    А имаш ли достатъчно пари за Настя тя иска Париж малдивите Дубай....
  • 7 elementi

    3 0 Отговор
    Росене,зле си с граматиката!Пише се укрива,не окрива!
  • 8 Голям прос

    1 0 Отговор
    Тия искат да заменят едни крадци с други. Защо ли ми е познато това? Нещо като дежа вю.
  • 9 Хелиос

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Нстя от селата около Каспичан":

    КАТО искаш да си тролка майкати е рускиня значи имаш и руско гражданство иди в посолството и си предложи услугите про западните писачи не са ТРОЛОВЕ някой трябва да окаже съпротива на руската агресия срещу БЪЛГАРСКОТО Евро Атлантическо членство ние по манталитет сме европейци а не като географско понятие понеже ти си рускиня по душа и твоите сродни души русофилите не сте заинтересувани от бъл.идентичност възраждане и револиционната дейност на наши те деди това ви е чуждо след създаване на НОВАТА бъл държава такива личности са били наричани корумпирани рубладжии историята винаги се повтаря бутовете на проруските офицери 1885целят ликвидиране на българската идентичност 1970 БКП русофилите замалко да изтрият българия от картата сега тяхните наследници всячески се стремят да ни изкарат от Евроатлантическото пространство
  • 10 realist

    3 0 Отговор
    Гласувайте братя севено македонци, за благото република Северна Македония... Сите северно македонци заедно, без никаква история, но заедно...
  • 11 Трпе

    0 0 Отговор
    Оставете ги Македонците да си се оправат !!
Новини по държави: