Отидете към основна версия

3 603 27

Как да се реши въпросът с Донбас?

  • украйна-
  • владимир зеленски-
  • донбас

В Украйна обявиха, че имат желание за това

Снимка: БГНЕС/EPA

За да се реши конфликтът в Донбас е необходим набор от действия. Това заяви лидерът на управляващата украинска партия „Слуга на народа“ Дмитрий Размуков, цитиран от РИА Новости.

Той определи ситуацията в Донбас като ключов въпрос за страната. Според него за решаването на въпроса са необходими дипломатически усилия, определен натиск и решаване на проблеми във вътрешната политика.

„Има законодателна част, която трябва да бъде обсъдена във Върховната рада. Тук обаче говорим за война и не става въпрос за закони. Става въпрос за желание да се сложи край на войната. В Украйна ние го имаме“, заяви Размуков.

По време на своята предизборна кампания президентът Володимир Зеленски заяви, че иска да прекрати войната, но с идването си на власт той обяви, че ще отвърне на всяка руска провокация. Той иска да договори примирие по дипломатически път.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.

Свързани новини

  • Хиляди украинци бягат от армията

    Украинските военнослужещи по договор масово се уволняват поради влошаващото се състояние на армията, заяви бивш депутат от Радата. Той обясни това с г ...
    03.08.2019
    6 645
    19
  • Предупреждение! Украйна може да изчезне

    Поради политически експерименти Украйна може да престане да съществува след три години, заяви Иля Кива, представител на ПП „Опозиционна платформ ...
    01.08.2019
    9 067
    48
Новини по държави: