Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Август, 2019 12:57 3 599 27

Как да се реши въпросът с Донбас?

  • украйна-
  • владимир зеленски-
  • донбас

В Украйна обявиха, че имат желание за това

Как да се реши въпросът с Донбас? - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

За да се реши конфликтът в Донбас е необходим набор от действия. Това заяви лидерът на управляващата украинска партия „Слуга на народа“ Дмитрий Размуков, цитиран от РИА Новости.

Той определи ситуацията в Донбас като ключов въпрос за страната. Според него за решаването на въпроса са необходими дипломатически усилия, определен натиск и решаване на проблеми във вътрешната политика.

„Има законодателна част, която трябва да бъде обсъдена във Върховната рада. Тук обаче говорим за война и не става въпрос за закони. Става въпрос за желание да се сложи край на войната. В Украйна ние го имаме“, заяви Размуков.

По време на своята предизборна кампания президентът Володимир Зеленски заяви, че иска да прекрати войната, но с идването си на власт той обяви, че ще отвърне на всяка руска провокация. Той иска да договори примирие по дипломатически път.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССРкаскет

    10 66 Отговор
    Ще се реши като дойдат F35 и ша има бягащи ватенки на изток

    Коментиран от #5, #12, #26

  • 2 БГ...

    25 3 Отговор
    Не ме интересува, важна е БГ.
  • 3 GTI

    52 10 Отговор
    Донбас да се отдели от Украйна и проблема е решен

    Коментиран от #6

  • 4 Отговор

    12 52 Отговор
    Въпросът с Донбас може да бъде решен много лесно, като руските окупационни части, подпомагани от съответните марионетки се оттеглят от незаконно окупираната територия.
  • 5 Знам знам🙄

    42 4 Отговор

    До коментар #1 от "СССРкаскет":

    Ми понеже прееваха феса нека да идват насам. Иначе къде ше тренираме със С400 и С500. А въпроса ше се реши когато ЦРУ се разкара от украйна и се поизчистят фекалните следи които то винаги оставя след себе си. Миризмата се носи с години. Ирак. Либия. Афганистан. И др.

    Коментиран от #19

  • 6 синя каска

    36 3 Отговор

    До коментар #3 от "GTI":

    Донбас да се присъедини към Крим, Украйна - към Донбас.
  • 7 евродебил

    3 17 Отговор
    Вън руснаците от Русия.
  • 8 стоян георгиев

    3 24 Отговор
    донбас е решен въпрос.тва са територии заедно с крим,които няма да се върнат в украина ,но изпомпаха руското малцинство от страната.така че вече русия няма как да манипулира чрез сънародниците си украина.както каза един руски политик заради пет милиона руснаци русия загуби 40 милиона украинци.конфликта обаче ще си остане с години щото никои няма интерес да приключи.руснаците искат тлеещ такъв в украина, а украинците няма да се примирият с тереториалните си загуби в крим и донабас.

    Коментиран от #14

  • 9 Има решение

    14 4 Отговор
    Донбас - столица на Украйна.
  • 10 Хрониките на Евразия

    6 18 Отговор
    Имам два въпроса към ушанките :
    Защо има 2 републики с обща граница и не искат да се обединят ?
    Втори въпрос :
    Какво стана с фашистката Хунта в Киев и въобще има ли хунти които да организират свободни избори и да ги губят ?
    Когато отговорите правилно на тези въпроси , може би и ще разберете , какво ще стане с Донбас и Крим .
    Няма лъжи , които да са вечни , но заблудени ще има вечно !

    Коментиран от #11

  • 11 тъпчо

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хрониките на Евразия":

    Когато в главата Ти се зароди мозък който да функционира самостоятелно без чужда намеса сам ще си намериш отговора на въпросите които си задал!
  • 12 Сорософреник

    19 7 Отговор

    До коментар #1 от "СССРкаскет":

    Не бе е ся 2024 като получим 6 бойни супермодерни самолета ф16 от 70 със супермощна елетроника, още даже не е измислена и ще ги накараме рушняците да ни се молят. И ние ще решим конфликта в Донбас.
  • 13 Не знам

    3 10 Отговор
    Донбас искал да се присъедини към Русия. А какво правим когато Кърджали иска да се присъедини към Турция и тя прати там 500 000 доброволци примерно???

    Коментиран от #17, #25

  • 14 Румяна Костова

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Украинците се загубиха още със скачането си на Майдана и доброволното им съгласие да бъдат пушечно месо в конфликта между Русия и Америка. Първо бе ограничаването на руския език на Донбас и Крим, а после отделянето им от Украйна. Това бе естествен процес,, Искате да ни забраните родния език? Ние тогава не искаме да имаме нищо общо с държавата Украйна.

    Коментиран от #22

  • 15 Румяна Костова

    10 1 Отговор
    Зеленски иска мир на Донбас. Дали жителите на двете отделени републики ще се съгласят масово да започнат да говорят на украински и да плащат в пъти по - високи сметки за газ?
  • 16 Донбаски кюмур

    13 1 Отговор
    Спряха тока на Донбас, както и изплащането на пенсии! А спомняте ли си, че Потрошеннко внесе американски въглища преди 1-2 години, на тройна цена! И продаде газопреносната система на Украйна, на сенаторското отроче! Затова дойдоха и двамата сенатори в България и спряха Южен Поток! Пей сърце от демокрация!

    Коментиран от #21

  • 17 ами

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Не знам":

    какво правим ли? ами спираме да даваме милиарди за ненужни неща,спираме да крадем.спираме да говорим че София е България и друго няма и по цял ден да ни занимават само със София.наливат се пари в църкви,пътища,образование,болници,фабрики в тези райони...вдига се жизненият стандарт,кой тогава ще мисли за отделяне???дори кой ще иска да се премести в софия? тези 5 милиарда от самолетите и така нареченото саниране?
  • 18 Киевска хунта

    2 5 Отговор
    Робите най-много мразят роба,който се е освободил....Затова много българчета неистово ненавиждат Украйна....
  • 19 Жоро

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Знам знам🙄":

    Палячо жалък...С-400 не става за нищо,а С-500 няма...Израел си тренират в Палестина и Иран,без и едно ПРО да стреля...Мурзилка хаха

    Коментиран от #24

  • 20 ПЕНКО

    2 3 Отговор
    ПЕНСИИТЕ ,ЗАПЛАТИТЕ И ПОМОЩИТЕ В ДОНБАС ВЕЧЕ СА В РУБЛИ !!! ТАК ЧТО БАНДЕРОВАТИ ЦРУЙЦИ ..."БЛОУ ДЖОБ МИ " !!!!!!!
  • 21 Не знам ама и така не е

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Донбаски кюмур":

    Не се прави на тъп! България ТРЯБВА разбра ли? ТРЯБВА да отделя за армията %. Не се прави на луд! За болници и образование можем да дадем колкото искаме и имаме пари. Ама за отбраната тези са друго перо. Тези са само за там. Ако дадем 1 000 000 000 за болници трябва да намерим други 1 000 000 000 лева за отбрана. Не ги мешай!!!! Моля!
  • 22 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    румянке стига лъжи бе !!!не те ли е срам.предполагам не си на 20 ,а лъжеш умишлено във всеки свои пост.та пак те питам не те ли е срам?заради такива безсрамни лъжи губите всеки интелигентен човек за русофилската си кауза.нищо не са ограничавали в крим и донбас,украинците.напротив в крим и донбас не знаят украински,което е парадоксалното.ти съгласна ли си румянке в българия да има зони в които да не знаят български ?крим и донбас бяха окупирани от русия преди какъвто и да е било диспут за руския език или политическото устроиство.та предстани да лъжеш,щото много добре знаеш как се развиха събитията точно ти!!!то комунист и срам е като от костенурка вълна ,но все пак пробваи!

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Симо

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Жоро":

    Правилно няма. Само дето американците им станаха очите на понички защото С-400 на учения свали чел на рекордната дистанция 465 км. Прехват е наблюдаван от Пентагона внимателно чрез спътник. Извади си главата от задника бе тъпанар третополов. Даже на най тъпите сенатори във Вашингтон им стана ясно че ще получат тояга по тиквата, само такива пъпчасали полово неопределени отрепки като тебе не виждат, не чуват и не знаят. Като маймуни сте..
  • 25 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Не знам":

    Ще си идат в Турция това ще стане.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Цар Вул

    0 0 Отговор
    Както с така наречената Република Косово!!Бази на Русия в Донбас и Луганск и мачът свършва!!Другият е изтегляне на краварите от Косово и след свободни избори с участие на всички заинтересовани страни се предава на Сърбия тъй като никога не е била албанска и Донбас се предава на Покрайна след свободни избори с участие на заинтересованите страни!Така и вълкът сит и агнето цяло!! А тази пионка още неузряла/Зеленски/да си подава оставката и да върви да прави това,което умее-т.е.да прави филми и се кекерчи там колкото си иска!!КАЗАХ!!!И освен това стига по ТВ сте ми го давали тойзи филм
    с него защото ми разваля апетита!!!
Новини по държави: