Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Август, 2019 15:00 6 630 19

Хиляди украинци бягат от армията

  • украйна-
  • армия-
  • крим-
  • донбас-
  • володимир зеленски-
  • алексей журавко

Най-големият отлив на бойци се наблюдава в единиците, участващи във военните действия в Донбас

Хиляди украинци бягат от армията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските военнослужещи по договор масово се уволняват поради влошаващото се състояние на армията, заяви бивш депутат от Радата. Той обясни това с големия брой „бандеровски формирования“ и това води до факта, че дори офицерите се страхуват да кажат нещо на „престъпните авторитети“ в армията. Според него дори увеличението на заплатите на служителите няма да помогне за решаването на този проблем.

Бившият депутат от Върховната Рада на Украйна Алексей Журавко заяви за масовото уволнение на украински войници по договор от въоръжените сили на Украйна. Той публикува писмо от заместник-началника на Генералния щаб генерал-майор Николай Думенко до началника на Генералния щаб, главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна генерал от армията Виктор Муженко, написано на 6 май.

Според неговия текст от началото на годината 9386 военнослужещи по договор на редови, сержантски и ниски офицерски позиции са се уволнили от военна служба във въоръжените сили на Украйна.

81% от тях са отказали да подпишат следващия договор и са освободени след изтичане на настоящия. В сравнение със същия период на миналата година тази цифра нараства с почти 30%.

В писмото се посочва, че най-големият отлив на военни се наблюдава в единиците, участващи във военните действия в Донбас. Според Думенко увеличението на заплатата не може да спре отлива на военнослужещи.

Журавко смята, че мерките, предприети от ръководството на украинските въоръжени сили, не допринасят за възстановяването на украинската армия и военнослужещите по договор ще продължат да напускат. Той е уверен, че военнослужещите са уморени от плачевното състояние на армията, където има много „бандеровски формирования“ и където са вербувани „алкохолици, наркомани и всякакви други маргинали“.

„Дедовщината, престъпния тормоз тип затвор - те не са нещо, което да допринесе за повишаване на морала на бандеровско-нацистките войници, а напълно разгражда дисциплината в частите на украинската армия. Стига се до факта, че дори офицерите се страхуват да кажат нещо и да се противопоставят на криминалните авторитети във военна униформа, държащи оръжие в ръцете си“, заяви Журавко.

Поради лошото състояние на икономиката на Украйна, правителството най-вероятно няма да може да привлече нов персонал в армията чрез повишаване на заплатите, смята бившият депутат. Според него украинците не могат да приемат служба, тъй като те ще бъдат „пушечно месо за генералите на бандеровските войски на Украйна, с което ще бъдат спечелени яки кинти“.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се интересуваше от условията на украинските военни в зоната на военните действия в Донбас, когато пристигна на фронтовата линия на 27 май. Това беше първото му посещение в региона като президент. Там той проучи позицията на въоръжените сили на страната.

Хиляди украинци бягат от армията

Заедно с украинската армия, държавният глава пристигна в станция Луганск и в село Щастие. Президентът дори посети директно фронтовата линия на 400 метра от най-близката вражеска позиция.

Украинският лидер провери условията на живот на военнослужещите, попита ги за качеството на храната, както и дали те получават квартири социален пакет.

След пътуването държавният глава инструктира да се подобрят условията на военния персонал на фронтовата линия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    4 4 Отговор
    Мачкай, Кобра!
  • 2 Жалък соросоид

    16 21 Отговор
    Ейй журналята що когато става дума за руснаци казвате че напускат а украинците че бягат?!не е чесно така.

    Коментиран от #4

  • 3 С две думи

    48 7 Отговор
    Е как така-тук соросоидите предричаха,че урките ще маршируват на Червеният Площад...а то какво стана-с хиляди бягат. Истината е една-Украйна няма цялостна нация-и повечето не искат да умират заради олигарсите на Киев.Нямат нито единството ,нито идеята която да ги обедини-по простата причина,че никога не са били дьржава с един народ и етност.

    Коментиран от #5

  • 4 Бесен Язовец

    7 31 Отговор

    До коментар #2 от "Жалък соросоид":

    Да беееее, във всмчки страни по света, когато върлува икономическа криза, да речем, има спад в икономиката им... Само в Матушката има отрицателен ръст, така, че може да е отрицателен, ама ръст, ан така !
  • 5 Borislav Popov

    7 36 Отговор

    До коментар #3 от "С две думи":

    А бе, то и вие путиноидчеата предричахте, че а днес, а утре, зелените чилячита щели били да танцуват на Кришчатик казачок, ама ти някак си забрави и това да го споменеш, другарю.
  • 6 Хрониките на Евразия

    12 33 Отговор
    Този бивш депутат Алексей Журавко е като нашият Волен Сидеров ..
    От партията на Янукович и не е спрял, откакто му спряха кранчето , да си търси руски спонсори .
    Същият като нашето АБВ , БСП и други наши национални парцали ..
  • 7 Голям прос

    16 2 Отговор
    Винаги съм казвал, че корабите напускат потъващия плъх по време на буря
  • 8 1234

    22 7 Отговор
    Украинските руски цигани ще го ядат Руския както и САЩ ще го ядат. Идва им акъла на руските цигани нарекли се Украинци.
  • 9 Бай Яни

    8 29 Отговор
    Как лъже тоя, ало много точно описващ с болният си мозък. Чак и цифри ни представя. Писна ми от Кремълски маниполаций.

    Коментиран от #18

  • 10 Гост

    8 26 Отговор
    Поредната прекопирана статия от Поглед/Взгляд! Руската пропаганда не спира! Кремълското джудже не може да преглътне избора на новият президент на Украйна!
  • 11 Бесен Язовец

    26 6 Отговор
    Бегат бегат и още ще избегат! Всеки нормален би избягал като знае че Руката армия му седи на прага и е готова да го накара да си плати за греховете!
  • 12 Бандеровски педал

    21 3 Отговор
    Чакай те, бре! Ще превземаме скоро Москва!

    Коментиран от #13

  • 13 Монгола

    23 3 Отговор

    До коментар #12 от "Бандеровски педал":

    Ще превземат Москва обаче с киевските балерини хехехехе
  • 14 пенко

    17 1 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ : СТУДЕНТИТЕ ОТ "РАЗВЪДНИКА" НА ЦРУ СТАНФОРД ДА ЗАПОЧНАТ ДА ИЗУЧАВАТ -ИСТОРИЯ ;ПСИХОЛОГИЯ;НАРОДОПСИХОЛОГИЯ ;ПЛЕМЕННА НАСЛЕДСТВЕНОСТ; МЕЖДУНАРОДНИ СВЪРЗАНОСТИ/НЕ ВРЪЗКИ/ И ДА ВЕРБУВАТ-" АГЕНТИ С ШИРОКА ДУША" НЕ С "ТЯСНА И ЗЛА" !!!!!!!!!
  • 15 Дориан

    16 2 Отговор
    ЕС достойно отглежда отрочето си. Ситуацията е такава - в Европа дори да покажеш череп се води нацистка символика и биваш съден по бързата процедура. В Украйна открито размахват всякакви нацистки знаци и никой не се интересува. Вече е стигнало до ниво на озверяване и превръщане в получовеци.
  • 16 НАТО ВЕЦ

    6 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Президентът дори посети директно фронтовата линия на 400 метра от най-близката вражеска позиция. - И кой му е "враг"?! Гражданите на същата тази "държава", на която се води президент?! И това ако е държава ....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 янки дудъл

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Яни":

    мноо си прос бай яни, ама верно мноо
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: