Отидете към основна версия

2 528 27

Вучич отива при Путин на фона на скандала

  • русия-
  • сърбия-
  • александър вучич-
  • владимир путин

На 17 ноември беше публикуван видеозапис, на който се предполага, че служител на руското разузнаване дава пари на представител на сръбските сили за сигурност

Снимки: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич заяви в публикувано днес интервю за германския седмичник "Шпигел", че Белград се стреми към добри отношения и доверие с Москва и че той като президент не смята да отменя планираното си посещение в Русия на фона на предполагаем шпионски скандал в Сърбия, предаде ТАСС.

"Не, ние не мислим за това", каза Вучич, отговаряйки на въпрос на интервюиращия.

Същевременно той посочи, че сръбските власти искат да покажат, че Сърбия е независима страна и ще успее да защити военния си неутралитет.

"Ние подхождаме към актуалната ситуация отговорно и сериозно. Отдавна сме приятелски страни с Русия. Сърбия е готова за добри отношения и се надяваме, че Русия също", заяви Вучич.

Той каза oще, че Сърбия има ясни и прозрачни отношения с Русия, като всяка от двете страни има свои интереси.

"Руснаците нищо не ни подаряват, но ни дават добра цена", каза още Вучич.

На 17 ноември беше публикуван видеозапис, на който се предполага, че служител на руското разузнаване дава пари на представител на сръбските сили за сигурност.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи случая като "поредна провокация преди контакти на двете страни на високо равнище".

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: